No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Top 10 cele mai frumoase flori de usturoi si ceapa

Ultima modificare: 2010-05-07 | Primul publicat: 2010-05-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Top 10 cele mai frumoase flori de usturoi si ceapa
Ceapa si usturoiul sunt doua dintre condimentele cele mai importante consumate de oamenii din intreaga lume. Orasul in care locuiesc in prezent este etichetat ca fiind "Capitala cepei din Filipine". Direct raportat la acest aspect, in orasul nostru se desfasoara un festival anual numit " Festivalul Tanduyong ".

Unele soiuri de ceapa si usturoi sunt cultivate in scopuri comerciale, altele cresc in salbaticie, iar unele sunt cultivate ca plante ornamentale. Cand cumparam ceapa sau usturoi, din piata sau din magazinele alimentare, le vedem doar in forma recoltata / forma uscata, gata pentru consum. Dar ai vazut vreodata o ceapa sau usturoi intr-un vas, in pustie sau in timp ce inca sunt la ferma? De obicei cand tocam ceapa, ne curg lacrimile dar acum, delecteaza-ti privirea cu unele dintre cele mai superbe flori. Cele mai multe dintre aceste flori sunt din specii salbatice si unele dintre ele sunt folosite ca plante ornamentale.

Mai jos gasesti 10 din cele mai frumoase flori de ceapa si usturoi.

 

10. Ceapa rosie (Allium haematochiton)


Allium haematochiton este o specie de ceapa salbatica cunoscuta sub numele de ceapa rosie. Este originara din regiunea Baja din California de Nord si California de Sud unde creste pe pantele dealurilor de coasta. Are un rizom mic, asociat cu grupurile de bulbi cu nuanta rosie. Din acestea cresc mai multe tulpini goale de culoare verde, fiecare cu cateva frunzulite crete. In varful fiecarei tulpini se dezvolta o explozie de mai multe flori, fiecare pe un peduncul scurt.

 

Allium haematochiton
Allium haematochiton

 

9. Ceapa gigant (Allium giganteum)


Aceasta ceapa gigant care este pe cale sa infloreasca o planta perena. Are un bulb comestibil si este folosita ca planta medicinala si ornamentala. Are o floare unica care arata ca o minge.

 

Allium giganteum
Allium giganteum

 

8. Ceapa Rawhide Hill (Allium tuolumnense)


Allium tuolumnense este o specie rara de ceapa salbatica cunoscuta sub denumirea frecventa de Ceapa Rawhide Hill. Se gaseste in California, intr-o mica sectiune de la poalele dealurilor Sierra Nevada. Este o planta de soluri aluvionare.

 

Allium tuolumnense

Allium tuolumnense

sursa pozei: www.scienceray.org

 

7. Senzatia Purpurie (Allium aflatunense)


Aceasta floare frumoasa apartine soiului Senzatia Purpurie, si este o planta din familia Alliaceae.

 

Allium aflatunense
Allium aflatunense

 

6. Allium ampeloprasum


O alta floare impresionanta este floarea de Allium ampeloprasum. Este originara din Europa de Sud, Asia de Vest si pare sa fi fost introdusa de oamenii preistorici si in Marea Britanie unde, habitatul sau, se intinde pe spatiile stancoase din apropierea coastei de sud-vest a Angliei si Tarii Galilor.

 

Allium ampeloprasum
Allium ampeloprasum

 

5. Allium crispum


Floarea frumoasa si viu colorata, care seamana cu o orhidee este de fapt o floare de Allium Crispum, o specie de ceapa salbatica. Se gaseste in California, unde creste de-a lungul Coastei Centrale, de multe ori in soluri aluvionare si argiloase.

 

Allium crispum

Allium crispum

sursa poze: www.scienceray.com

 

4. Prazul Lili (Allium Moly)


Minunata Ceapa Lily, o planta perena, se gaseste in primul rand in sudul Frantei si Spaniei. Este o specie comestibila si este folosita ca planta medicinala si ornamentala. De asemenea, este cunoscuta si sub numele de "usturoi de aur".

 

Allium Moly
Allium Moly

 

3. Prazul cu cap rotund (Allium sphaerocephalon)


Prazul cu cap rotund este cunoscut si sub numele de usturoiul cu cap rotund. Este o planta perena din familia Alliaceae. Este cultivata de gradinari pentru minunatul sau aspect atunci cand este inflorita. Floare a sferica de culoare violet este sustinuta de o tulpina lunga, de pana la 50cm in inaltime, inflorind de obicei in luna iulie.

 

Allium sphaerocephalon
Allium sphaerocephalon

 

2. Usturoi de Napoli (Allium neapolitanum)


Usturoiul de Napoli este cunoscut sub mai multe denumiri frecvente precum "usturoi-ul narcisa". Este o planta bulboasa perena din genul Allium. Este originara din sudul Europei, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Este considerata o buruiana in anumite parti ale SUA.

 

Allium neapolitanum
Allium neapolitanum

 

1. Usturoi aurit (Allium Moly)


Aceasta floare luminoasa, de culoare galbena este o specie de Allium Moly. Este originara din sudul Europei. Florile luminoase de culoare galbena apar in grupuri de pana la 5 cm diametru. Fiecare floare in forma de stea cuprinde sase petale.

 

Allium Moly
Allium Moly


Tu ce zici?