Ce soiuri de trandafiri se pot cultiva la umbra?
Trandafirul este o planta ce prefera foarte mult soare.
Citeste tot raspunsul »Continuare din partea I a articolului "Varza de Bruxelles (I)"
Varza de Bruxelles este o leguma de sezon rece. In general, verzele sunt recoltate cand mugurii inferiori se maturizeaza si ajung la o marime de aproximativ 2.5 cm. Varza proaspata ar trebui sa aiba frunze ferme, compacte si de culoare inchisa.
![]() |
Varza de Bruxelles |
Evitati verzele cu frunze mai libere, galbui si usoare. Verzele proaspete se pastreaza bine in frigider pentru o zi sau doua. Indepartati orice frunza exterioara distrusa sau decolorata si depozitati varza proaspata si nespalata in pungi de plastic in recipientul de legume din frigider.
Inainte de gatire, indepartati frunzele decolorate si libere ale verzei de bruxelles si ajustati tulpinile. Spalati in apa curata si apoi scufundati pentru cateva minute in apa cu sare pentru a indeparta orice particule de praf si oua de insecte.
Varza proaspata are o aroma delicata, totusi din gatitul exagerat rezulta eliberarea allyl isothiocyanatului impartasind un miros sulfuros (miros caustic) retetelor gatite. Asadar, varza este in general inalbita in apa care fierbe pentru aproximativ 5 minute, racita si apoi adaugata la reteta.
![]() |
Varza de Bruxelles gatita |
Varza de Bruxelles poate contine goitrogeni care pot cauza umflarea glandei tiroide si ar trebui evitata la indivizii cu disfunctii tiroidiene. Totusi, poate sa fie folosita in mod liber de persoanele sanatoase.