No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Amarant - florile uscate perfecte

Ultima modificare: 2010-10-22 | Primul publicat: 2010-10-22
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Amarant - florile uscate perfecte
Amarant sunt plante anuale cu flori din familia Amaranthaceae. Florile amarant isi pastreaza culoarea si dupa ce sunt uscate, de aceea sunt perfecte pentru aranjamentele din flori uscate.

Familia Amaranthaceae include flori, plante aromatice si buruieni. Unele soiuri sunt cultivate si recoltate ca si aliment. Semintele de "cereale amarant" au fost recoltate de catre triburile Aztec si Inca din America Centrala de Sud unde este cultivata ca o cereala. In Statele Unite, poate fi gasita in magazinele alimentare naturiste.

Florile amaranth au o varietate de culori, inclusiv nuante de lavanda roz si alb. Cele mai raspandite soiuri de flori au o inaltime intre 2,5-5 cm. Unele soiuri de arbusti vor creste pana la 10-15 cm. Florile lor stralucitoare si de lunga durata vor atrage fluturii.

 

amaranth alb

Amaranth alb

 

Amarant: inmultire


Amarant sunt inmultite prin seminte. Semintele amarant pot fi semanate direct in gradina de flori sau in interior pentru transplantare mai tarzie. Atentie pentru ca florile sunt sensibile la inghet. Florile Amaranth prefera vremea calda. Daca le plantezi in gradina, seamana semintele dupa ce solul a inceput sa se incalzeasca la inceputul primaverii. Iti recomandam sa incepi plantarea in interior, cu sase-opt saptamani inainte de ultimul inghet din zona.

Se insamanteaza la inceputul sezonului si se acopera usor cu pamant. Pozitioneaza semintele sau rasadurile la o distanta de 25-30 centimetri. Se dezvolta bine si daca sunt mai dese si arata bine in palcuri sau grupuri.

Stiai ca? Un singur arbust matur Amaranth poate produce intre 40,000-60,000 seminte!

 

Flori de Amaranth
Flori de Amaranth

 

Amarant: cultivare si ingrijire


Florile Amaranth sunt foarte usor de cultivat. Prefera un climat cald, mult soare si un sol bine drenat. Uda-le in timpul perioadelor uscate, o data sau de doua ori pe saptamana. Adauga ingrasamant o data sau de doua ori pe sezon.

Originare din zonele cu clima mai calda, florile amarant sunt rezistente la caldura si seceta. Plantele Amaranth vor creste inalte pana la 30-60 cm. Tulpinile sunt drepte si puternice, iar florile sunt de lunga durata si vor inflori de la mijlocul verii pana la inghet.

Pentru aranjamentele de flori uscate, alege flori mature si lasa-le sa se usuce intr-o incapere racoroasa, uscata, bine ventilata. Florile uscate isi pastreaza culoarea si vor inveseli camera in lungile luni de iarna.

 

Boli si daunatori


Amarant sunt plante rezistente la insecte si boli. Probleme legate de mucegai pot sa apara in anotimpul cald si umed. Daca apar problemele legate de insecte sau boli trateaza-le imediat cu substante organice sau chimice impotriva insectelor si cu fungicid.


Tu ce zici?