No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Ardeiul iute (II)

Exista cateva soiuri de ardei iute crescut in toata lumea. Planta de ardei iute este originara din regiunile Americii Centrale unde a fost folosita ca si condiment de cateva mii de ani. Detalii »

Ardeiul iute (I)

Ardeii iuti, in ciuda “fierbintelii” lor sunt una dintre aromele cunoscute pentru proprietatile medicinale benefice. Ardeiul iute este de fapt o pastaie fruct de la planta capsicum annum ce apartine familiei solanaceae. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Termenul de busuioc provine din limba greaca insemnand "rege". Despre aceasta planta se spune ca a crescut pe locul unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. Este considerat "regele mirodeniilor" de multi bucatari. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Busuiocul contine multi compusi chimici derivati, cunoscuti pentru actiunea benefica asupra sanatatii omului. Este vazut drept "regele ierburilor", iar in multe state asiatice este considerat o planta sfanta. Detalii »

Dracila, Rhus typhina si visinul turcesc!

Natura este plina de plante una mai deosebita decat cealalta. Unele plante sunt folosite pentru efectul lor vindecator, altele pentru valoarea nutritiva sau drept condiment. Sa vedem trei arbusti foarte interesanti, arbusti ale caror fructe sunt foarte gustoase, atat in starea lor naturala dar si uscate, folosite pe post de condimente. Detalii »

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Condimentele şi plante medicinale care conţin antioxidanţi în cantităţi mari (în primul rând fenol), scad eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr în sânge, previn inflamaţiile, bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Citeşte despre cele mai importante plante care ajuta in remedierea multor afectiuni umane. Detalii »

Cuişoarele, remediu naturist pentru creşterea potenţei

Cuişoarele (Syzygium aromaticum) sunt, de fapt, bobocii de floare uscaţi. În gospodărie se folosesc fie sub formă de pulbere, obţinută prin măcinare, fie ca atare, întregi. Florile, încă înainte de a se deschide, se folosesc ca remedii în diferite afecţiuni datorită uleiurilor pe care le conţin, bogate în flavonoide şi acizi. Uleiul aromat are efect antibacterian şi usor analgezic. Tradiţia spune, pe de altă parte, că are un rol deosebit în stimularea masculinităţii. Detalii »

Ghidul condimentelor I

Vrei să dai o aromă deosebită mâncării dar fără a folosi grăsimi, sare, zahăr sau conservanţi? Foloseşte plante şi condimente care schimbă culoarea mâncării, textura, gustul şi îi dau o aromă senzaţională. Detalii »

Vanilia

Vanilia adevărată este foarte scumpă şi chiar dacă au apărut şi imitaţii care costă mai puţin, acestea nu au deloc aceeaşi aromă. Vanilia adevărată are o delicată aroma dulce şi o savoare pe măsură. Vanilia este fructul unei orhidee căţărătoare din America de Sud, unde aztecii au folosit-o pentru a aroma ciocolata. Spaniolii au importat-o în Europa şi i-au dat şi numele pe care-l poartă astăzi. (din „vaina”, care înseamnă „teacă”, „păstaie”) Detalii »

Şofranul

În anumite perioade ale istoriei, şofranul a fost mai scump ca aurul. Chiar şi acum, şofranul este cel mai scump condiment din lume. Se bucură de o poziţie privilegiată printre condimentele din bucătărie acolo unde puţin şofran face minuni. Detalii »