No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Vanilia

Vanilia adevărată este foarte scumpă şi chiar dacă au apărut şi imitaţii care costă mai puţin, acestea nu au deloc aceeaşi aromă. Vanilia adevărată are o delicată aroma dulce şi o savoare pe măsură. Vanilia este fructul unei orhidee căţărătoare din America de Sud, unde aztecii au folosit-o pentru a aroma ciocolata. Spaniolii au importat-o în Europa şi i-au dat şi numele pe care-l poartă astăzi. (din „vaina”, care înseamnă „teacă”, „păstaie”)

Stiri asemanatoare

Echinaceea

Nativa din preeriile Americii de Nord, echinaceea era folosita de bastinasi pentru tratarea ranilor si a muscaturilor de sarpe. Azi, trei specii ale acestei plante perene sunt cultivate in scop medicinal. Echinaceea are un lung sezon de inflorire si este o planta ornamentala frumoasa si populara.Detalii »

Pelinul

Pelinul (artemesia absinthum) numit si planta de absint este un arbust peren si aromat, cu frunze verzi-cenusii acoperite de perisori albi si matasosi. Planta este foarte populara in multe parti ale lumii, fiind original din Europa, Asia si Africa. Creste in salbaticie in zonele de ses si deluroase in special pe locurile insorite.Detalii »

Paducelul

Legenda spune ca mirosul dulce dar putrid al plantei este mostenirea Marii Ciume din Londra, care a infestat orasul in luna mai – luna cand infloreste planta – in anul 1665. Paducelul - Crataegus monogyna- este un arbust inalt de 3-8 inaltime, spinos cu tulpina neregulata si coloana rara.Detalii »

Coada calului

Coada calului (Equisetum arvense) creste in zonele mlastinoase si ca buruiana in porumbisti. Se gaseste pe toata intinderea Europei si a Statelor Unite. Tulpina fertila moare si este inlocuita de o tulpina sterila inalta care poarta mai multe cercuri de frunze. Planta, care seamana cu o perie de curatat sticle, era folosita odinioara ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului.Detalii »

Rostopasca

Numita si Negelarita, Rostopasca (Chelidonium majus) se gaseste pe terenurile virane, in gardurile vii si in zonele umede precum santurile, are flori mici, galbene din aprilie pana in mai. Planta este acoperita de perisori mici si teposi. Odata zdrobita tulpina sau radacina, din rostopasca va curge un suc portocaliu inchis.Detalii »

Sunatoare

Sunatoarea, pe numele ei de Hypericum perforatum Clusiaceae era folosita de vechii greci pentru alungarea spiritelor rele. Planta creste in salbaticie in intreaga Europa, mai ales in paduri, pasuni si la marginea drumurilor. Florile colorate stralucitor se deschid din iunie pana in septembrie. Sunatoarea este folosita ca remediu pentru afectiuni nervoase de mai bine de 2000 de ani.Detalii »

Despre utilizarile medicinale ale socului

Originar din Europa si America de Nord, arborele de soc cu frunze cazatoare poate atinge inaltimi de 10 m. Manunchiurile mari si plate de flori crem apar in mai, degajand un parfum dulce si patrunzator. Ele sunt urmate de fructe mici, negre pline de suc violaceuDetalii »

Arborele de cafea

Originar din Etiopia, arborele de cafea vesnic verde are frunze lucioase, colorate verde-inchis si poate atinge inaltimi de 10 metri. Florile albe, adunate in manunchiuri, miros delicat a cafea si iasomie. Fructele se numesc cirese, deoarece devin rosii atunci cand se coc. Fiecare "cireasa" contine cate 2 boabe de cafea.Detalii »

Stevia dulce - inlocuitoarea zaharului?

Daca vrei sa renunti la zahar din motive de sanatate sau pentru protectia mediului, stevia dulce poate fi o alternativa grozava, cu calorii mai putine si mai ecologica. Stevia dulce, cunoscuta si ca iarba cu frunze dulci, frunze de miere sau frunze de zahar, este o iarba din America de Sud, despre care se spune ca este de vreo cateva sute de ori mai dulce decat zaharul din trestie.Detalii »

Galbenele

Calendula este o floare banala la noi dar cu un mare efect atunci cand este taiata.  Numita si galbenea sau calinica, galbeneaua datoreaza denumirea sa stiintifica faptului ca infloreste aproape tot anul, adica, in vechiul calendar roman, la toate calendele.  Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria ii placea sa-si impleteasca in par galbenele; de aceea, in limba engleza, aceasta floare este numita marigold, adica „aurul Mariei".Detalii »