No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Vanilia

Vanilia adevărată este foarte scumpă şi chiar dacă au apărut şi imitaţii care costă mai puţin, acestea nu au deloc aceeaşi aromă. Vanilia adevărată are o delicată aroma dulce şi o savoare pe măsură. Vanilia este fructul unei orhidee căţărătoare din America de Sud, unde aztecii au folosit-o pentru a aroma ciocolata. Spaniolii au importat-o în Europa şi i-au dat şi numele pe care-l poartă astăzi. (din „vaina”, care înseamnă „teacă”, „păstaie”)

Stiri asemanatoare

Menta (Mentha) si utilizarile ei

Exista mai multe varietati de menta (Mentha piperita, Mentha spicata, Mentha viridis), ale caror proprietati sint foarte asemanatoare. Pentru uzul medicinal, cel mai adesea este preferata varietatea piperita (peppermint in engleza). Potrivit legendei, Mintha era o foarte incintatoare nimfa pe care Persefona, geloasa sotie a zeului Infernului, a transformat-o in planta, ca sa nu mai poata seduce zeii si muritorii decit prin parfumul ei. Detalii »

Cultivarea fasolei

Semanati boabe de fasole care se intinde, fasole cataratoare franceza si fasole pitica incepand din aprilie si veti culege o multime de pastai gustoase de-a lungul lunilor de vara. Urmati ghidul nostru de crestere a fasolei. Toate soiurile pot fi tratate in acelasi mod.Detalii »

Cultivarea castravetilor

Daca va face placere gustul de castravete proaspat, semanati primavara niste seminte pentru a-i recolta cat e vara de lunga. Iata ghidul nostru de cultivare a castravetilor proprii. Detalii »

Cultivarea cartofilor

Cartofii ocupa locul patru in topul celor mai cultivate alimente dupa orez, grau si porumb. Sunt plante perene ce cresc in inaltime aproximativ 60 cm in functie de soi si fac parte din familia Solanaceae. Detalii »

Socul - Sambucus nigra

Socul este un arbust ce a fost introdus doar de 15 ani in cultura. Se intalneste frecvent in stare spontana (salbatica) cu deosebire in zonele deluroase si montane. Socul se cultiva pentru florile si fructele lui. Fructele Socului sunt un bun colorant natural pentru produse alimentare. Detalii »

Cum se fertilizeaza castravetii?

Solurile cele mai bune pentru cultura castravetilor sint solurile fertile, afinate, permeabile. Pentru productia timpurie, cele mai indicate sint solurile usoare. Sint neindicate solurile grele, argiloase si cele prea nisipoase. De asemenea, se evita solurile prea umede sau prea uscate si cele care fac crusta. Detalii »

Castravetii si nevoia de lumina si umiditate

Castravetii, desi cresc si produc si in conditii de lumina mai putina si zi mai scurta, primavara si toamna, sint totusi pretentiosi fata de lumina. Durata perioadei lor de vegetatie, a dezvoltarii lor de la rasarire pina la fructificare si productivitatea lor sint strins legate de factorul lumina. Detalii »

Castravetii si cerintele fata de temperatura

Castravetele se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici. Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamintarea castravetilor in cimp se face numai cind temperatura medie zilnica se mentine peste 10—12°. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Detalii »

Semintele de semanat: cateva reguli

Nu va incapatanati sa achizitionati soiurile cunoscute de seminte. An de an, apar noi soiuri ca urmare a experimentelor de aclimatizare si, acestea, adesea, se dovedesc a fi, nu doar mai productive ci si mai rezistente, mai usor de cultivat, etc. Detalii »

Busuiocul- Regele plantelor medicinale

Cu un nume regal (vine din grecescul basilikos-rege) busuiocul era in trecut subiectul speculatiilor, al legendelor si al venerarii. In India era considerata o iarba sacra inchinata zeilor Visnu si Krisna. In batranul continent era folosit ba pentru tratarea epilepsiei, isteriei, in uz intern si chiar in ceremonii funerare. Era refuzat categoric de unii „specialisti” pe motiv ca naste scorpioni in creier. In Africa busuiocul facea parte din retete de tonice generale folosite contra racelilor, tusei si chiar muscaturilor de sarpe. Detalii »