Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Cultivarea ierburilor se poate face intr-un spatiu foarte mic. Tot ce e nevoie este sa ai cateva plante aromatice in jurul marginilor casei sau a garajului si astfel vei avea un furnizor constant pentru bucatarie. Incearca sa cresti ierburi in ghivece pe balcon sau in jardiniere.
![]() |
Busuioc inflorit |
Exista o gama larga de ierburi pe care le poti folosi, fiecare in parte avand o aroma distincta. Majoritatea sunt usor de crescut. Mai jos sunt diferitele categorii de ierburi. Atentie, multe se incadreaza in doua sau mai multe categorii.
![]() |
oregano |
Gradinile de ierburi sunt usor de intretinut, ocupand putin spatiu. Multi aseaza ghivecele cu ierburi in fata casei sau a peretelui garajului, petru a putea avea oricand verdeturile la indemana.
Poti sa alegi ierburile tale favoritele sau sa cumperi un pachet cu o gama variata de plante. Noi te incurajam sa experimentezi si sa incerci ierburi noi in fiecare an. In acest fel, vei fi sigura ca vei incerca noi retete de-a lungul iernii. Majoritatea cresc bine intr-un sol bine drenat si fertil cu un pH neutru de 6.5-7.0.
Semintele plantelor aromatice pot fi plantate in interior sau afara. Multe seminte sunt foarte marunte, deci asigura-te ca nu le plantezi prea adanc si ca mentii suprafata solului umeda. Planteaza-le in conformitate cu instructiunile de pe pachetele de seminte.
Putini daunatori afecteaza ierburile. De fapt unele, precum usturoiul, sunt folosite in formulele de pesticide organice. Ocazional, acarieni si afide pot deranja plantele. Bolile nu sunt obisnuite printre ierburi.
Este indicat sa recoltezi ierburile in timpul diminetii, cand uleiul are o concentratie mai mare. Imediat dupa ce sunt recoltate se spala cu apa rece, apoi se aseaza imprastiate pe un raft pentru usucare. Ar trebui sa se usuce in doua-trei zile. De asemenea, multe plante pot fi inghetate pentru o utilizare ulterioara (ierburi culinare).