No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Despre marar (I)

Mararul este o planta ierboasa unica in sensul ca atat frunzele cat si semintele sunt folosite ca si condiment. Este un membru al familiei Umbelliferae, ai carei alti membri sunt chimenul, patrunjelul, anasonul. Detalii »

Lavanda

Parfumul minunat si coloritul frumos atat al florilor, cat si al frunzisului au facut ca lavanda sa fie una dintre cele mai cunoscute si mai iubite plante de gradina. Lavanda este un subarbust robust sau destul de robust, iar frunzele ei puternic aromate si florile caracteristice o fac usor de recunoscut chiar si de catre cei care nu sunt interesati de gradinarit Detalii »

Levantica (Lavandula)

Sint utilizate mai multe varietati de levantica (Lavandula officinalis, Lavandula vera si Lavandula angustifolia), inzestrate cu proprietati similare. Numele acestei parfumate plante mediteraneene vine de la verbul latin lavare („a spala"), intrucit romanii puneau infuzie de levantica in apa de baie. Amintim ca lavanda inseamna „care serveste la spalat". Din aceeasi radacina etimologica provine si termenul frantuzesc lavandière, cuvint vechi si poetic insemnind „spalatoreasa". Levantica ocupa un loc important in medicina antica, toti marii specialisti recunoscindu-i virtutile sedative si digestive. Detalii »

De ce sa plantam mustar in gradina bio?

Daca locuiesti la casa si ai spatiu de o gradina cu legume, nu ezita sa plantezi legume. Savoarea unei rosii din gradina proprie nu se compara cu tomata cumparata dintr-o sera. Si daca tot vorbim de legume si de produse bio, ei bine, nu uita de semintele de mustar! Aromate si savuroase, semintele de mustar dau savoare multor preparate culinare. Afla la ce se foloseste mustarul in gospodariile din Romania! Detalii »

Ce este guma de guar?

Ce este planta acesta cu un nume atât deu ciudat? Guma de Guar este utilizată în multe sectoare ale industriei alimentare astfel încât pare că nu poate lipsi din niciun aliment modern. Folosit ca stabilizator în prepararea multor produse alimentare, guma de guar provine din India, dintr-o plantă specifică zonei indiene. Din acest motiv produsele care conţin acest produs sunt cremoase şi fin. Detalii »

Ghidul condimentelor I

Vrei să dai o aromă deosebită mâncării dar fără a folosi grăsimi, sare, zahăr sau conservanţi? Foloseşte plante şi condimente care schimbă culoarea mâncării, textura, gustul şi îi dau o aromă senzaţională. Detalii »

Busuiocul

Deşi pentru vechii romani, busuiocul era simbolul trădării , în Italia a ajuns simbolul iubirii . Tinerele fete purtau o mlădiţă de busuioc în păr pentru a arata că aşteaptă peţitori. In unele regiuni din Italia busuiocul este cunoscut sub numele de „bacia nicola” (care tradus inseamna "Saruta-ma Nicolae"). Se spune că atunci când o femeie primeşte un fir de busuioc de la un bărbat se va îndrăgosti de el pentru totdeauna. În România se crede că atunci când un băiat acceptă o mlădiţă de busuioc de la o fată sunt logodiţi. Detalii »