Am auzit ca se pot planta cartofi in ghivece. E adevarat? Si daca da care e procedura de lucru?
Cartofii se pot planta fie intr-o galeata sau in saci din material plastic inchis la culoare, care se incalzesc rapid. Pe fundul vasului trebuie sa faceti niste gauri care asigura scurgerea apei. Apoi puneti un strat de pietris pentru drenaj, un strat de 15 cm de pamant de calitate. Puneti apoi 3-4 cartofi de cultura. Dupa ce lastarii au aproximativ 10 cm inaltime ingropatii in pamant. Lasati sa se vada doar varfurile frunzelor.
Daca ai nevoie de varietate atunci salvia este floarea potrivita pentru tine. Exista peste 700 de specii ale acestei flori care au aparut in climatele calde si temperate. De asemenea, exista suficiente varietati atat perene cat si anuale.
Florile tepoase se formeaza pe tufe care au marimi variind intre 25 cm si 1,5 m si au culori foarte variate ca rosu, albastru, purpuriu. Salvia este catalogata si ca floare si ca iarba aromatica. Este aspectuoasa in buchete de flori proaspete sau uscate.
Salvia: inmultire
Salvia se inmulteste prin seminte care pot fi semanate direct in gradina sau in casa pentru a fi mutate mai tarziu afara. Pentru a avea flori mai repede, semanati-le cu 6-8 saptamani inainte in ghivece in interior, apoi le puteti muta afara. Irigati cu atentie pentru ca semintele fine pot fi spalate de apa sau pot intra prea adanc in sol.
Distanta intre plante trebuie sa fie de 25-50 cm, in functie de specie, insa ar trebui sa permiti un spatiu cat mai larg, pentru a te putea bucura de flori. Salvia poate fi inmultita si prin divizarea tufelor, care se face cel mai bine primavara.
Floare de salvie (Salvia Carduacea)
Cultivarea plantei
Salvia adora soarele, dezvoltandu-se cel mai bine intr-un sol mediu si bine drenat. Foloseste un ingrasamant inainte de a le semana, continuand apoi aplicarea in fiecare luna. Patreaza solul putin uscat, udand o data sau de 2 ori pe saptamana. Pliveste-le bine sau aplica un strat de 5-7,5 cm de mulci pentru un aspect curat.
Face foarte multe seminte, asa ca pune-le intr-un loc unde vei vrea sa le ai si in anul urmator.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!