No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Buchet din flori de matase

Ultima modificare: 2010-10-05 | Primul publicat: 2010-10-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Buchet din flori de matase
Oamenii vor plati mult pentru un buchet de mireasa din flori de matase deoarece pare foarte complicat de facut. Vei fi surprins sa vezi ca nu e asa. Nu-ti fie teama sa gresesti, deoarece in cazul florilor de matase toate greselile pot fi reparate.

Cel mai important lucru despre orice floare de acest tip este ca este frumoasa indiferent ce-i faci. Urmeaza pasii de mai jos si invata cum sa faci un buchet din flori de matase  asemeni unui designer profesionist, cu costuri infime.

 

Lucruri de care vei avea nevoie:


Flori de matase
● Flori de umplutura precum gypsophila
● Material sau funde pentru voal de mireasa
● 1 suport pentru buchet
● Banda florala
● Aranjament floral
● Frunze de feriga din matase si, daca doresti, frunze de eucalipt.

 

Buchet din flori artificiale
Buchet din flori artificiale

Mod de lucru

 

1. Mergi la magazin si selecteaza florile din matase. Iata cateva lucruri pe care sa le tii minte: multe mirese prefera florile albe dar, in fotografii nu florile vor fi cele care sar in evidenta, ci rochia alba de mireasa. Daca folosesti alb ar fi o idee buna sa pui niste frunze sau o panglica in culori pastelate pentru a se asorta cu culorile de la petrecerea de nunta. Poti, de asemenea, alege sa amplasezi cateva fire de gypsophila intre flori, sau flori de Stephanotis cu o mica perla lipita in centru si chiar putin material colorat pentru voal.

 

2. Pune o picatura de clei in locul unde tulpinile intalnesc spuma din suport. Exista doua tipuri de suporturi pentru flori: unul contine Styrofoam pentru tulpinile mai robuste de flori de matase, iar celalalt foloseste o spuma verde a florarilor. Puteti s-o folositi pe oricare, insa ultima dintre ele nu va tine bine daca florile sunt rearanjate, deoarece tulpinile vor lasa gauri mari. Styrofoamul insa este mult mai tolerant la rearanjare. Oricare ai alege, nu este o idee rea sa lipiti tulpinile de spuma cu o picatura sau doua de clei, insa doar dupa ce esti sigur de plasamentul florilor.

3. Taiati tulpinile folosind cutite pentru sarma, retinand ca trebuie sa folosesti cu atat mai multe flori in buchet cu cat sunt mai lungi tulpinile. Daca vrei o forma de cascada, vei lasa florile din capat cu cativa centimetri mai lungi, iar in cazul in care sunt prea lungi, poti sa mai tai; daca, din contra, sunt prea scurte, poti reatasa tulpina cu banda florala si nimeni nu va observa diferenta.

4. Plaseaza florile de matase in suport avand in minte forma pe care vrei sa le-o dai. In acest moment, vei avea intervale intre flori, pe unde vei putea vedea pana la spuma. Aici intervin umpluturile. In cazul firului de gypsophila taie buchete mici, infasoara sarma de la mini-aranjamentul floral in jurul tulpinilor si foloseste aranjamentul din lemn pentru a le infige in spuma. Adauga cate o singura bucata pana obtii efectul pe care il doresti.

Florile de baza nu trebuie sa se suprapuna una peste cealalta sau peste spatiile dintre ele. Fii atent la partile laterale ale buchetului de flori: daca nu ai pus umplutura, vei putea vedea spuma din acea parte. Magazinele de bricolaj au de asemenea bucati de dantela pe care le poti lasa sa cada pe manerul suportului pentru a acoperi acele parti.

buchet de mireasa cu trandafiri de matase
Buchet de mireasa cu trandafiri de matase



Indicii si atentionari

 

1. Pentru a confectiona "umplutura" din voal de mireasa, taie materialul intr-un cerc de marimea capacului unei cutii de cafea. Vei avea nevoie de cateva straturi de cercuri pentru fiecare bucata (patru este de obicei de ajuns), apoi plaseaza straturile unul deasupra celuilalt si, cu degetele, ciupeste si strange mijlocul cu sarma unui aranjament floral, lasand aranjamentul sa se comporte ca si o tulpina astfel incat sa il poti plasa in suport.

2. Pentru a folosi arcuri pe post de umplutura, ia panglica pe care ai ales-o si ciupeste-o la aproximativ 1,25 cm de capat.

3. Tine minte ca intotdeauna vrei ca partea potrivita sa fie in sus. Fa o bucla si prelungeste panglica astfel incat sa faci o a doua bucla in directia opusa, apoi adu panglica catre degetele care ciupesc si tin mijlocul si rasuceste astfel incat partea potrivita sa fie sus. Repeta acest proces pana cand ai cel putin 4-6 bucle la fiecare capat.

4. Taie panglica si foloseste partea de sarma a miniaranjamentului floral sa intareasca panglica pe care o ciupesti. Infasoara sarma cat mai strans posibil lasand miniaranjamentul sa fie folosit ca tulpina. Poti apoi trage buclele pentru a face arcul perfect


Tu ce zici?