No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cele cinci culori in Feng Shui

Ultima modificare: 2010-09-20 | Primul publicat: 2010-09-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cele cinci culori in Feng Shui
In tehnicile Feng Shui, cele cinci elemente se folosesc pentu a amplifica energiile diferitelor zone.

 

Cel mai simplu mod de a-ti imbunatati viata cu ajutorul tehnicilor Feng Shui este de a folosi energia celor cinci culori specifice pentru a obtine rezultatele dorite. Culoarea este un element foarte puternic deoarece este o expresie a luminii si multe, prea multe case si birouri tanjesc efectiv dupa lumina. Deci, adu in casa sau biroul tau energia vibranta a luminii cu minunatele culori Feng Shui!

 

5_elemente_400
Culorile celor cinci elemente

 

Unul dintre principiile de baza ale Feng Shui este principiul celor cinci elemente: lemn, foc, pamant, metal si apa. Acestea  interactioneaza intre ele in anumite moduri , definite ca cicluri productive si /sau distructive.

Fiecare element este reprezentat de o anumita culoare, aceasta fiind cel mai simpla modalitate de a utiliza principiul celor cinci elemente pentru a aduce armonie in casa ta cu ajutorul Feng Shui-ului.

 

Ce elemente de decor sunt bune pentru Feng Shui:


Iata culorile care corespund fiecaruia din dintre cele cinci elemente Feng Shui:

• LEMN: verde, maro
• FOC: rosu, galben puternic, portocaliu, violet, roz
• PAMANT: galben, pamantiu, brun
• METAL: alb, gri
• APA: albastru, negru

 

A sti cum sa folosesti culoarea pentru a consolida si echilibra energia casei tale este un subiect complex, dar exista intotdeauna elemente de baza pe care le poti aplica. Amplasarea corecta a culorilor Feng Shui este definita de Ba-Gua sau harta energiei Feng Shui a spatiului tau.

 

Combinarea culorilor este una dintre cheile feng shui
Combinarea culorilor este una dintre cheile feng shui

 

Pentru a avea un exemplu, sa ne uitam la zona Feng Shui Ba-Gua din sud:


Energia zonei Ba-Gua din sud este conectata la energia faimei si recunoasterii tale. De fapt, o traducere mai buna este Lumina sau Focul Interior. Aceasta energie este conectata la imaginea pe care altii si-o fac despre tine, sau identitatea ta in ochii altora, precum si la capacitatea de a-ti mentine propria Lumina adica identitatea si valorile.

Elementul Feng Shui corespunzator sudului este focul, iar culorile care-l reflecta sunt rosu, violet, roz, galben si portocaliu. Evident ca doresti sa-ti mentii puternica energia focului, ceea ce inseamna ca este mai bine sa eviti multe elemente de decor de culoare albastra sau neagra in aceasta zona.

De ce? Deoarece culorile albastru si negru au energia apei ca element Feng Shui, iar apa stinge focul din zona de sud in ciclul distructiv al celor cinci elemente Feng Shui.

 

Iata cateva sfaturi simple in ceea ce priveste culorile Feng Shui din casa ta:


• Culoarea verde este excelenta pentru imbunatatirea starii de sanatate si pentru echilibrarea vietii de familie atunci cand este folosita in zona de Est a casei.

• Culoarea albastra constituie o alegere foarte buna pentru zona de nord, care te ajuta in planurile profesionale sau in est (sanatate / familie) si sud-est (bunastare / bani) pentru a completa cu apa si a hrani elementul Lemn.

• Adauga galben in zona Ba-Gua din sud pentru a asigura intalniri fericite si vremuri bune. Albul pur in Ba-Gua din zona de vest (creativitate/copii) va aduce energie pentru sustinerea eforturilor tale creative. Inainte de a aduce culoare in casa ta ca un remediu Feng Shui, studiaza modelele de lumina ce apar in camera pe parcursul zilei. Culoarea aleasa ar arata bine dimineata? Dar noaptea, cu lumina artificiala?

Asigura-te ca alegi culori  care sunt acceptate si de celelalte "elemente" ale casei, cum ar fi piese de mobila, obiecte decorative, de arta, etc. Este, desigur, de dorit ca toate acestea sa se imbine armonios si nu sa aiba culori disonante.


Tu ce zici?