No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cum sa adaugi culoare spatiilor mici?

Ultima modificare: 2010-11-18 | Primul publicat: 2010-10-08
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa adaugi culoare spatiilor mici?
Foloseste culori active pentru a adauga stil oricarei camere mici. Se vehiculeaza teorii exgerate conform carora utilizarea de culori in camerele mici le fac sa para si mai mici. Acest lucru nu este adevarat. Amintiti-va: culoarea este cel mai bun mod de a defini o camera. Va prezentam 5 cai de a folosi culorile in spatiile mici.

1. Elimina liniile dintre 2 camere prin folosirea unei singure teme de culoare in ambele

Folosirea unei culori in mai multe camere, lucru vizibil dintr-un punct anume, va aduce echilibru. De exemplu, un living sau o bucatarie care da intr-o sufragerie sau un dormitor cu un birou mic atasat. Daca ai o combinatie preferata de culori, nu iti fie frica sa le folosesti.

 

Lumineaza interiorul pentru a da senzatia de mai mult spatiu
Lumineaza interiorul pentru a da senzatia de mai mult spatiu

 

2. Adauga profunzime folosind culori solide

Sa luam exemplul unei bucatarii mici: la inceput a fost alba -un spatiu fara forme. Lipsa culorilor o turtea din punct de vedere vizual.

Prin pictarea peretilor living-ului in albastru si a bucatariei in rosu, adaugi profunzime, in timp ce dulapurile albe si frigiderul formeaza o linie orizontala care mentine peretii separati vizual, astfel incat incaperea nu pare mai mica decat este. Albul marcheaza perfect acest spatiu, facand mai vibrante culorile indraznete.

 

3. Straturile de culori adauga de asemenea profunzime

Tehnica stratificarii confera profunzime peretelui, in vreme ce separarea peretelui in blocuri de culoare este un alt truc pentru a da profunzime vizuala.

Metoda este deosebit de folositoare atunci cand ai un perete mare, deoarece o singura culoare (oricare ar fi aceasta) poate face ca peretele sa arate plat si masiv, iar unul cu tapet cu model poate incarca prea mult camera. Nuantele stratificate completeaza mobilierul si te fac sa vezi toata camera, nu doar peretele.

 

4. Accentul pe subliniere

Daca preferi sa folosesti culori neutre pentru perete si tapiterie, alege una de accentuare si utilizeaz-o in camera. Astfel, culorile deschise nu le vor acapara pe cele neutre. Un ultim sfat: folositi in majoritatea cazurilor culori de accent in mai multe locuri din camera, nu le concentrati intr-un singur loc.

 

5. Variaza nuantele neutre

Daca vrei o camera complet alba, o baie de exemplu, adauga putina nuanta culorilor neutre pentru a imbunatati aspectul. O dunga nuanta-pe-nuanta este un mod simplu si eficient de a imbunatati aspectul. Camera isi pastreaza linistea culorii neutre, accentuata de nuanta care da senzatia profunzimii fara sa adauge un element haotic.

dunga de nuanta in baie
Dunga de culoare in baie

Tu ce zici?