No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cum să decorez casa de Crăciun?

Ultima modificare: 2009-12-16 | Primul publicat: 2009-12-16
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum să decorez casa de Crăciun?
Crăciunul e cea mai aşteptată sărbătoare din an. Adulţii se pregătesc intens de febra cumpărăturilor ce pune stăpânire pe fiecare iar copiii se bucură de cadouri. Pregătirile pentru Crăciun au în vedere totodată şi decorarea casei pentru sărbătoarea Naşterii Domnului. Citeşte mai departe pentru a afla câteva sfaturi date de specialistul nostru în decoraţiuni interioare.

Cum se decorează casa pentru Crăciun?

 

Pentru a afla care sunt ultimele tendinţe în decoraţiunile interioare de sărbători, am apelat la un specialist în domeniu, Catalin David designer la Davidsign SRL, care ne-a oferit câteva recomandări. Ce culori sunt recomandate, ce tip de ornamente, din ce materiale să confecţionăm decoraţiunile şi, mai ales, să alegem cele mai bune preţuri.

  • Ce culori se "poartă" Crăciunul acesta în decoraţiunile interioare?

Dacă în ultimii ani, s-a observat o întoarcere către natural în decoraţiunile de Crăciun, anul acesta această tendinţă se apropie de absolut prin orientarea către albul de zăpadă. Nuanţele de verde închis ale bradului îmbrăţişează căldura nuanţelor de lemn, generând astfel un suport ideal pentru decoraţiunile albe, imaculate. Este poate pentru prima oară când sunt întru totul de acord cu tendinţele.

 

decoratiuni interioare de craciun pentru casa
Decoratiuni interioare de Craciun. foto: Homedit.com

 

  • Brad natural sau brad artificial? Ce e recomandat?

Din punct de vedere estetic, bradul natural nu va putea fi echivalat în grabă de un brad artificial. Deci, oricât de non-ecologic ar suna, sunt tentat să recomand bradul natural. Nu am putut să nu remarc brazii artificiali din hypermarket-uri, însă variantele rezonabile în materie de preţ, arată cam jalnic. Nu zic, există şi brazi artificiali reuşiţi, însă la nişte preţuri astronomice. Mai bine un brăduţ mic mai ieftin, decât unul artificial nereuşit. Mi se pare că rupe prea tare spiritul Crăciunului.

  • Ghirlandele de beculeţe mai sunt la modă?
    brad impodobit de craciun

Fiind o sărbătoare cu fundaţie creştină, lumina are un rol foarte important în decoraţiile de Crăciun. Recomandarea mea este să utilizaţi o singură culoare pentru luminiţele de Crăciun, de preferat o nuanţă caldă - alb, galben, roşu. Albastrul mi se pare prea greu şi nu găsesc vreo justificare pentru utilizarea acestei culori în aceste situaţii.

 

  • Potpourri. Ce ar trebui să punem in ele: globuri sau crenguţe de brad ori lumânări?

 

Personal agreez ideea de a utiliza potpourri printre decoraţiuni şi cu aceasta ocazie. Şi de această dată recomand tot materialele naturale - fructe uscate, coji de portocale, scorţişoară, crenguţe de brad, etc. Pe lângă faptul că arată foarte bine, dau şi o aromă deosebită sărbătorilor. Aici aş adăuga şi importanţa feţei de masă, care după părerea mea, trebuie să fie albă şi fără prea multe motive decorative, tocmai pentru a pune în evidenţă decoraţiunile specifice.

 

  • Am văzut, în ultimii ani, o avalanşă de ornamente Moş Craciuni care se urcă pe fereastră.  Se mai folosesc sau direct la gunoi cu ei?

 

Moş Crăciun nu se urcă pe fereastră! Toată lumea ştie că el vine cu sania lui cu reni, aterizează pe acoperiş şi în mod normal pătrunde în casă prin coşul de fum. Acolo unde nu există coş de fum, sunt sigur că găseşte o metodă cel puţin la fel de magică pentru a ajunge înăuntru. Ştiind cum arată Moş Crăciun, trebuie să fii cel puţin naiv să crezi că va utiliza o scară amărâtă din franghie... Îmi cer scuze, chiar nu agreez utilizarea acestora. Pentru ce? Sperietoare de reni?

 

  • Ce materiale se folosesc pentru decorarea casei pentru Crăciun?

 

decoratiuni interioare de craciun
Idei de decorare a casei de Craciun. foto: Vintage Love

 

Materialele naturale sunt cele mai adecvate. Unde mai pui faptul că putem să facem rost de ele foarte ieftin. Să nu dăm năvală înca în supermarketuri şi să aruncăm un ochi prin piaţă. Nu mare mi-ar fi mirarea să găsim crenguţe de brad, conuri, fructe şi alte minunăţii la preţuri mai mult decat omeneşti. Trebuie să ne amintim că Isus nu a avut Pampers când s-a născut şi totodată trebuie să ne amintim că suntem parte a naturii, măcar de sărbători. Nu stiu cât de trendy e, dar aceasta e părerea mea.


Tu ce zici?