No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Cum sa faci betisoare aromate!

Ultima modificare: 2010-08-19 | Primul publicat: 2010-08-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa faci betisoare aromate!
Fumigatia este ideala pentru a purifica un spatiu sacru iar mare parte dintre oameni folosesc baghete facute din iarba dulce ori salvie. Desi sunt disponibile in comert - si sunt destul de ieftine - este usor sa le confectionezi singur, daca ai plante in gradina sau daca exista un loc in apropiere de unde poti culege plante salbatice.

 

Vei avea nevoie de:


  • Foarfeca sau cleste de gradina
  • Sfoara din bumbac
  • Plante, cum ar fi: salvia, pelinul, rozmarinul, levantica sau ienuparul.

 

Iata ce trebuie sa faci:

 

1. Taie bucati de plante de 15 - 25 cm lungime. Daca plantele au multe frunze, poti taia bucati mai scurte, iar daca au frunze putine bucati mai lungi.

2. Taie o bucata de sfoara de aproximativ 1,5 m lungime.

3. Pune mai multe fire impreuna, astfel incat capetele sa fie la acelasi nivel. Leaga sfoara strans in jurul tulpinilor din manunchi lasand 5 cm de sfoara nelegata.

4. Bagheta pentru afumat poate contine salvie, rozmarin si busuioc.

5. Infasoara bucata mai lunga de sfoara de mai multe ori la baza firelor. Apoi, infasoar-o de-a lungul firelor pana in capat. Leaga sfoara incrucisat, in sens opus, spre tulpina. Trebuie sa o legi strans, dar ai grija sa nu rupi plantele. Cand ajungi la tulpina, prinde sfoara ramasa de celalalt capat lasat liber.

6. Taie partile in exces astfel incat capetele baghetei tale sa fie egale

7. Pune manunchiul afara sau atarna-l la uscat. In functie de ce tip de plante ai folosit si gradul de umiditate atmosferica, poate dura cateva zile sau chiar o saptamana. Cand baghetele sunt uscate, le poti arde, aprinzandu-le la un capat.

 

Sfat: unele plante pot contine vapori toxici. Sa nu arzi o planta fara sa te asiguri ca nu e otravitoare. Citeste articolul "20 de plante otravitoare"  pentru a fi sigur ca nici una nu s-a strecurat in manunchiul tau de flori.

 


Tu ce zici?