No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cum să împodobesc bradul de Crăciun

Ultima modificare: 2009-12-16 | Primul publicat: 2009-12-16
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum să împodobesc bradul de Crăciun
Se spune că bradul împodobit este simbolul Crăciunului. Cel puţin pentru copii. Micuţii sunt fermecaţi de magia sărbătorii, de mitul Moşului care aduce cadouri în fiecare seară de 24 decembrie. În cele ce urmează îţi oferim câteva sfaturi despre cum să-ţi decorezi bradul de Crăciun.

Înainte de a începe împodobirea bradului, asigură-te că ai toate cele necesare la îndemână:

 • un brad
 • un stativ pentru brad
 • o cutie cu globuri şi decoraţiuni în diverse forme şi culori. la alegere se poate opta pentru bomboane
 • o instalaţie de luminiţe

Cum se împodobeşte bradul de Crăciun?

 

Odată ce ai adus bradul în casă, trebuie să-i ciopleşti baza tulpinei pentru a se potrivi stativului. Ai grijă să nu-i rupi ramurile!

 • Ornamentele
  brad de craciun
  Brad de Craciun


După ce ai potrivit bradul în stativ, se trece la pasul doi: decorarea bradului cu globuleţe, saloane, bomboane de ciocolată ori simple fundiţe. Pentru a evita transformarea bradului de Crăciun într-un "papagal vegetal" axează-te pe 2 culori.

Recomandările noastre: roşu şi argintiu, albastru şi verde, albastru şi argintiu, verde şi auriu, roşu şi auriu, argintiu şi auriu. Combinaţiile sunt nelimitate.

Pe piaţă există o varietate bogată de ornamente pentru bradul de Crăciun: steluţe, globuri mici sau mari, globuri cu diverse personalităţi, figurine, îngeraşi ori fructe din plastic.

În vremurile bunicilor noştri, brazii erau împodobiţi cu fructe precum gutui, mere, poame (mere uscate), pere, scorţişoară sau conuri.

 • Beteala

Fie că alegi beteală într-o singură culoare sau în 2 culori, aceasta trebuie pusă după ce ornamentele şi-au luat locul în brad. Se înconjoară bradul, începând din vârf.

 • Instalaţia de luminiţe

Luminile bradului atrag atenţia şi reprezintă cea mai importantă parte din procesul de împodobire. Poţi alege luminiţe cu becul mic, într-o singură culoare, luminiţe cu becul rotund mai mare şi într-o varietate mare de culori.

Dacă ai ţinut cont de aceste sfaturi, spor la treabă!

Crăciun fericit din partea echipei InfoGradina.ro!


Tu ce zici?