No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cum sa ne construim alei de beton in gradina?

Ultima modificare: 2010-04-27 | Primul publicat: 2010-03-29
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa ne construim alei de beton in gradina?
Amenajarea unor alei, mai drepte sau mai curbate, prin gradina, nu doar ca infrumuseteaza, ci ne usureaza foarte mult accesul la straturile cu legume, pentru a efectua muncile necesare. Aleile pot fi facute si din beton, care poate fi pregatit, cu masini speciale, la fata locului.

Pentru un efect deosebit, se poate apela la o varietate extrem de mare de culori, de la neutrul gri, specific betonului, pana la rosu, caramiziu, albastru si multe alte culori si nuante.
Asemenea alei confera gradinii un aspect elegant, bine ingrijit, cochet. Pe de alta parte, usureaza foarte mult munca in gradina, delimiteaza diferitele zone, impiedicand amestecarea soiurilor de plante si scotandu-le in evidenta unicitatea si frumusetea.

Iarba poate sa creasca si in apropierea aleilor. Aceasta nu se usuca si nu solicita o ingrijire deosebita.

Alee
Alee.foto:flickr.com/photos


Cum se pregatesc pavajele de beton

 

Pregatirea implica urmatoarele etape: masurarea estimativa, saparea rigolelor, amestecarea betonului, decuparea, nivelarea, imprimarea modelului, colorarea, izolarea si, in sfarsit, ordonarea.
Tehnica moderna permite efectuarea acestei munci in conditii curate si extrem de rapid. Asemenea masini se autoalimenteaza, de aceea, nu utilizeaza curent electric casnic. O placa este de aproximativ 25 de cm in latime/lungime si de 2-5 cm in grosime. Pamantul sapat il puteti transporta in alt loc sau il puteti folosi la straturile pe care le veti amenaja.
Pe langa varietatea de modele si culori in care aceste placi pot fi facute, imaginatia isi va spune cuvantul si in modul in care, aceste placi vor fi combinate si imbinate pe aleile din gradina.
Ultima etapa consta in eliberarea locului de tot ceea ce s-a folosit ca unealta la confectionarea placilor, pentru ca in final sa va imbucure privirea cu rezultatul muncii depuse: aleea amenajata.

 

alee
alee


Tu ce zici?