Am auzit ca se pot planta cartofi in ghivece. E adevarat? Si daca da care e procedura de lucru?
Cartofii se pot planta fie intr-o galeata sau in saci din material plastic inchis la culoare, care se incalzesc rapid. Pe fundul vasului trebuie sa faceti niste gauri care asigura scurgerea apei. Apoi puneti un strat de pietris pentru drenaj, un strat de 15 cm de pamant de calitate. Puneti apoi 3-4 cartofi de cultura. Dupa ce lastarii au aproximativ 10 cm inaltime ingropatii in pamant. Lasati sa se vada doar varfurile frunzelor.
Amenajarea unor alei, mai drepte sau mai curbate, prin gradina, nu doar ca infrumuseteaza, ci ne usureaza foarte mult accesul la straturile cu legume, pentru a efectua muncile necesare. Aleile pot fi facute si din beton, care poate fi pregatit, cu masini speciale, la fata locului.
Pentru un efect deosebit, se poate apela la o varietate extrem de mare de culori, de la neutrul gri, specific betonului, pana la rosu, caramiziu, albastru si multe alte culori si nuante. Asemenea alei confera gradinii un aspect elegant, bine ingrijit, cochet. Pe de alta parte, usureaza foarte mult munca in gradina, delimiteaza diferitele zone, impiedicand amestecarea soiurilor de plante si scotandu-le in evidenta unicitatea si frumusetea.
Iarba poate sa creasca si in apropierea aleilor. Aceasta nu se usuca si nu solicita o ingrijire deosebita.
Alee.foto:flickr.com/photos
Cum se pregatesc pavajele de beton
Pregatirea implica urmatoarele etape: masurarea estimativa, saparea rigolelor, amestecarea betonului, decuparea, nivelarea, imprimarea modelului, colorarea, izolarea si, in sfarsit, ordonarea. Tehnica moderna permite efectuarea acestei munci in conditii curate si extrem de rapid. Asemenea masini se autoalimenteaza, de aceea, nu utilizeaza curent electric casnic. O placa este de aproximativ 25 de cm in latime/lungime si de 2-5 cm in grosime. Pamantul sapat il puteti transporta in alt loc sau il puteti folosi la straturile pe care le veti amenaja. Pe langa varietatea de modele si culori in care aceste placi pot fi facute, imaginatia isi va spune cuvantul si in modul in care, aceste placi vor fi combinate si imbinate pe aleile din gradina. Ultima etapa consta in eliberarea locului de tot ceea ce s-a folosit ca unealta la confectionarea placilor, pentru ca in final sa va imbucure privirea cu rezultatul muncii depuse: aleea amenajata.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!