No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

4 retete usoare cu zmeura

Ultima modificare: 2010-03-24 | Primul publicat: 2010-02-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
4 retete usoare cu zmeura
Cea mai gustoasa este zmeura proaspat culeasa, dar, daca a rodit mai mult decat putem manca trebuie sa gasim repede ce sa facem cu ea. Oferim cateva retete usoare de vara!

La ce este buna zmeura?


In afara de faptul ca este deosebit de gustoasa, zmeura, are un impact pozitiv asupra functionarii intestinelor, ceea ce se datoreaza continutului mare de fibre. Printr-un consum regulat, scade riscul aparitiei cancerului de colon, care este foarte frecvent in zilele noastre.
Fructe contin o concentratie mare de vitamina C si E, iar din cauza ca este un antioxidant important, are efect benefic asupra functionarii corespunzatoare a inimii si a sistemului vascular.
Ca remediu in medicina populara, consumul de zmeura, previne formarea pietrelor la rinichi, si chiar duce la inlaturarea mirosurilor grele.

 

Crema de branza cu zmeura


Ingrediente:

  • 500 g de zmeura,
  • 300 g branza,
  • 4 linguri de miere,
  • 1 ou

Curatam zmeura, o trecem printr-o sita. Se amesteca galbenusul de ou, mierea si pasta din zmeura pasata, se adauga branza faramitata marunt, apoi adaugam albusul de ou batut spuma. Desertul sanatos, gatit pentru dupa- amiaza de vara este gata!

 

Sirop de zmeura


Ingrediente:

  • 1 kg de zmeura,
  • 600 ml apa,
  • ½ plic de acid salicilic ,
  • 1 lingurita de acid tartric


Zmeura se toarna intr-un vas de portelan si se preseaza impreuna cu apa si conservantul, apoi se pune amestecul intr-un saculet din tul, se agata si se lasa timp de 12 ore, sa picure. Se pun parti (cantitati) egale din lichidul, care a rezultat din picurare, si zahar, pana la topirea zaharului.
In ziua urmatoare, adaugam acidul salicilic si apoi turnam siropul in sticle, care au fost fierte in prealabil, dupa care inchidem sticlele.

 

sirop de zmeura
sirop de zmeura

 

Gem de visine-zmeura


Daca cineva doreste sa experimenteze gemuri de combinatii cu fructe diferite, ii oferim, cu intentii bune, combinatia visine-zmeura. Nici nu trebuie amestecate fructele in proportie de 1:1, ajunge daca amestecam un kilogram si jumatate de visine fara samburi cu un castronel mic de zmeura. Deja dulceata este imbogatita in mod hotarator cu aroma zmeurei. Daca preparam gemul cu praf de gem-fix atunci avem nevoie de o cantitate mai mica de zahar si se scurteaza si timpul de preparare.


Tiramisu din zmeura


Ingrediente:

  • 500 g de zmeura congelata,
  • 1 cutie (250 g) branza mascarpone,
  • 1 lamaie,
  • 300 g zahar,
  • 3 oua,
  • 2 pachete de zahar vanilat,
  • 1 pachet de piscoturi.

Se pune zmeura intr-un castron si se asteapta pana cand lasa zeama. Se amesteca cu zahar, suc de lamaie si zahar vanilat. Se amesteca si se paseaza printr-o sita, pentru ca semintele sa nu ajunga in sos. Se pune intr-un alt castron branza mascarpone (ar trebui sa cititi din reteta care se afla pe capacul cutiei ce cantitate de zahar se recomanda la aceasta cantitate de branza), se adaugă zahar dupa gust, zahar vanilat si 3 galbenusuri de ou. Se amesteca bine. Se bat albusurile de ou pana se obtine o spuma tare, care se amesteca cu grija cu pasta de branza.
Piscoturile se inmoaie in sosul de zmeura, le punem pe fundul unui vas de sticla, apoi le acoperim cu un strat din crema de branza. Apoi, din nou, punem un strat de piscoturi, si la urma, incheiem cu un strat din crema de branza. Puneti la frigider tortul pentru cel putin o jumatate de zi, pentru ca piscoturile sa se patrunda bine. Cand este servit, peste tort se toarna restul de sos din zmeura.
Tortul de tiramisu se poate face si din praf de tiramisu, pe baza retetei scrise pe cutie, dar in loc sa fie inmuiat in cafea piscoturile vor fi inmuiate in sos de zmeura. Sa aveti grija ca, la inmuierea piscoturilor, sa ramana cat mai mult sos de zmeura deasupra piscoturilor.

 

tiramisu cu zmeura
tiramisu cu zmeura

 

 


Tu ce zici?