Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »
Pre-incalzeste cuptorul la 350°, spala si scoate mijlocul ardeilor, taie-le capacul si fierbe-i 5 minute apoi strecoara-i bine. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul si caleste ceapa apoi carnea, amestecand continuu. Adauga rosiile, usturoiul, sarea si piperul dupa gust, foaia de dafin, cimbrul si fierbe totul pana rosiile devin pulpoase, dar nu se usuca. Adauga orezul fiert si amesteca bine si indeparteaza de pe sursa de caldura.
Umple ardeii cu amestecul de orez si pune la loc capacele. Plaseaza-i intr-o oala de copt si pune-i la cuptor 10-20 de minute daca sunt foarte grosi. In timpul ultimelor minute de coacere, incalzeste sucul de rosii, topeste in el untul, condimenteaza cu busuioc proaspat si toarna-l deasupra ardeilor inainte de servire. Obtii 6-8 portii.
2. Chili iute mexican cu ardei
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si caleste ceapa, ardeii si usturoiul pana cand ceapa devine transparenta. Adauga fasolea si caleste in timp ce cureti si tai ardeii iuti, iar apoi carnea macinata, ardeii iuti, sosul de rosii si condimenteaza cu oregano si sare dupa gust. Piseaza fasolea in lichid pentru a-l ingrosa si atunci cand carnea este gata, stinge focul si lasa preparatul sa stea in tigaie o ora inainte de servire. Vei obtine 6 portii.
Pofta buna!