No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Ardei umpluti si chilli cu ardei iute

Ultima modificare: 2010-08-24 | Primul publicat: 2010-08-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ardei umpluti si chilli cu ardei iute
Acum ca ati aflat mai multe despre cayenne si despre importanta acestuia va propunem doua retete bazate pe acest ingredient. Asigurati-va un rasfat deplin incercandu-le.

 

1. Ardei umpluti


  • 8 ardei mari dulci
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe, curatate si taiate marunt
  • 3/4 lb. miel macinat
  • 2 rosii, curatate si taiate
  • 1 catel de usturoi, curatat si macinat
  • 1 frunza mica de dafin
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 2 cani de orez fiert
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri de unt
  • 2 lingurite de busuioc proaspat maruntit
  • Sare si piper dupa gust

 

 

3802029296_177c3a8981_400

 

 

Pre-incalzeste cuptorul la 350°, spala si scoate mijlocul ardeilor, taie-le capacul si fierbe-i 5 minute apoi strecoara-i bine. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul si caleste ceapa apoi carnea, amestecand continuu. Adauga rosiile, usturoiul, sarea si piperul dupa gust, foaia de dafin, cimbrul si fierbe totul pana rosiile devin pulpoase, dar nu se usuca. Adauga orezul fiert si amesteca bine si indeparteaza de pe sursa de caldura.

Umple ardeii cu amestecul de orez si pune la loc capacele. Plaseaza-i intr-o oala de copt si pune-i la cuptor 10-20 de minute daca sunt foarte grosi. In timpul ultimelor minute de coacere, incalzeste sucul de rosii, topeste in el untul, condimenteaza cu busuioc proaspat si toarna-l deasupra ardeilor inainte de servire. Obtii 6-8 portii.

 

2. Chili iute mexican cu ardei


  • 1/4 de cana de ulei vegetal
  • 3/4 de cana de ceapa taiata
  • 1/2 de cana de ardei dulci taiati
  • 2 catei de usturoi, curatati si macinati
  • 2 cani de fasole rosie fiarta
  • 1 lb. de carne de vita macinata
  • 6 ardei iuti
  • 2 cani de sos de rosii
  • 2 lingurite de oregano proaspat macinat, sau 1 lingurita uscat
  • Sare dupa gust

 

 

4318010892_b43c955661_400

 

 

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si caleste ceapa, ardeii si usturoiul pana cand ceapa devine transparenta. Adauga fasolea si caleste in timp ce cureti si tai ardeii iuti, iar apoi carnea macinata, ardeii iuti, sosul de rosii si condimenteaza cu oregano si sare dupa gust. Piseaza fasolea in lichid pentru a-l ingrosa si atunci cand carnea este gata, stinge focul si lasa preparatul sa stea in tigaie o ora inainte de servire. Vei obtine 6 portii.

Pofta buna!

 


Tu ce zici?