No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Avocado la grill

Ultima modificare: 2010-08-19 | Primul publicat: 2010-08-19
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Avocado la grill
Avocado este un fruct recent intrat pe piata romaneasca. Avocado e un fruct hranitor datorita continutului mare de vitamine. Reteta de azi e avocado la grill.

Portii: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp la grill: 10 minute

 

Ingrediente


  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de zeama de lamaie verde
  • 2 avocado mari, copti, taiate in jumatate, fara seminte si fara coaja (aprox 450 gr)
  • 1/8 de lingurita de sare
  • 1/4 de cana de sos picant din comert
  • 28 grame de branza Monterey, maruntita (1/4 de cana)
  • coriandru proaspat, macinat
  • legume verzi (optional)
  • smantana (optional)

 

sugestie de servire

 

Preparare


1. Amestecati uleiul cu zeama de lamaie verde si ungeti fructele de avocado cu acest amestec. Presarati avocado-ul cu sare.

2. Daca aveti un grill pe carbuni, lasati jumatatile de avocado pe grill, neacoperite, la o temperatura medie, pentru 5 minute sau pana cand capata o usoara culoare maronie, intorcandu-le si pe partea cealalta. Umpleti jumatatile cu 1/4 de cana de sos picant si branza maruntita. Acoperiti grill-ul si lasati sa stea pentru 5 minute sau pana cand incep sa se topeasca. (Daca aveti un grill pe gaz, preincalziti-l. Reduceti temperatura la mediu. Asezati fructele direct, acoperiti-le si lasati-le.)

3. Luati avocado de pe grill, presarand coriandru macinat peste partea superioara a fructelor. Daca doriti, serviti-le pe un pat de legume verzi, cu sos picant si smantana.

 


Tu ce zici?