No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Blat de vanilie

Ultima modificare: 2010-09-01 | Primul publicat: 2010-08-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Blat de vanilie
Reteta de astazi este un desert: blat de vanilie.


Ingrediente:

 

  • 2 boluri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 cana de unt
  • 1 1/4 cani zahar
  • 2 oua
  • 3/4 ceasca de lapte
  • 1 lingurita de vanilie

 

Mod de preparare

  1. Se amesteca faina, praful de copt si sarea; lasa acest amestec deoparte.
  2. Crema de zahar si untul se amesteca intr-un bol mare pana cand devine spumoasa si pufoasa.
  3. Ouale se adauga pe rand in crema amestecand incontinuu.
  4. Se adauga jumatate din amestecul de faina, apoi jumatate din cantitatea de lapte.
  5. Adauga vanilia.
  6. Se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga faina si laptele si se amesteca.
  7. Aluatul trebuie sa fie gros.
  8. Se intinde aluatul in doua tavi de copt de aproximativ 8 cm, tapate cu grasime si faina sau o tigaie de 13x9x2 cm.
  9. Coace la 350 ° pentru 25 - 35 minute sau pana cand textura tortului revine in urma atingerii usoare a centrului.
  10. Se pastreaza la rece, iar apoi se serveste.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


Tu ce zici?