Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »
Pentru o adevarata bomboana de gradina, taie rosiile cherry in jumatate si aseaza-le pe un suport de nylon intr-un singur rand. Preincalzeste cuptorul la 140 - 160 de grade, si usuca micile fructe pana cand devin tari dar nu casante, in jur de 6 - 10 ore, in functie de cuptorul tau. (Sprijina usor usa cuptorului electric cu o lingura de lemn cu scopul de a asigura ventilarea si pentru indepartarea umiditatii).
Odata uscate, rosiile cherry pot fi depozitate in pungi de plastic pentru a le folosi la prepararea supelor sau a tocanitelor sau ca toping pentru pizza. Rehidrateaza-le prin inmuiere in bulion fierbinte, vin sau apa (destula ca sa le acopere) timp de cinci minute. Aceste rosii uscate sunt dulci si delicioase astfel ca te poti bucura de o gustare cu continut scazut de grasimi, tot timpul anului - doar scoate-le din punga in care au fost depozitate si baga repede una in gura pentru a obtine o minunata explozie de aroma.
![]() |
Tomate cherry deshidratate |
Nu te feri sa iti prepari propria ta salsa, din rosii proaspete - nimic nu se compara cu produsul natural, facut cu mana ta, intr-un weekend calduros de vara. Incearca sa prepari salsa cu diferite soiuri de chili pentru a descoperi diferenta dintre arome. Daca iti mai ramane salsa, rastoarn-o peste niste bucati de pui si coace-le. Garniseste-le cu branza rasa, smantana din abundenta si coriandru proaspat tocat si vei obtine o cina in stil mexican .
![]() |
Salsa |
Fa o incercare punand aceste ierburi diferite peste tomatele tale pentru a obtine o varietate de arome remarcabile. Finiseaza-ti farfuria cu tomate pline de verdeata, cu branza feta proaspat maruntita sau cu bucle de Parmezan sau Asiago. Impreuna cu un pahar de vin si paine proaspat uscata, acesta poate fi o masa satisfacatoare.
Oricine cunoaste vechile norme pentru producerea bulionului, asa ca da-i o sansa acestei noi tehnici. Taie rosiile in doua si coacele la 375 de grade in cuptor, timp de aproape o ora. Aceasta operatie concentreaza si intensifica aroma lor, si sosul are un gust mai bun decat niciodata. Frigand jumatatile de tomate pe gratar pana cand se inmoaie si usor se carbonizeaza, obtinem o alta metoda de a produce un sos dulce usor afumat.
Pentru a prepara bruschette cu rosii proaspete si usturoi, taie niste o bagheta subtire de paine in felii, prajeste-o sau pune-o pe gratar, apoi netezeste-o cu ulei de masline, freaca cu usturoi si garniseste-o cu o felie de rosie. Rosia proaspata este delicioasa deasupra painii prajite.
![]() |
Bruschetta de tomate |