No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cum sa decojesti rosiile?

Ultima modificare: 2010-09-02 | Primul publicat: 2010-09-02
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa decojesti rosiile?
In unele cazuri, retetele culinare necesita descojirea si scoaterea semintelor rosiilor. Dar cum sa facem acest lucru? Urmeaza acesti pasi simpli care te vor ajuta sa pregatesti cum trebuie rosiile.


Lucruri de care ai nevoie:

  • Rosii
  • Apa
  • Castroane
  • Cutite de bucatarie
  • Cratite

 

Cum sa decojesti rosiile?


1. Umple ¾ dintr-o cratita cu apa si pune-o la fiert.

2. Lasa rosiile care trebuie descojite in apa care fierbe timp de 1 minut.

3. Scoate rosiile si pune-le deoparte ca sa se raceasca, astfel incat sa nu te arda.

 

 

Fierberea rosiilor
Fierberea rosiilor

 


4. Fa o mica incizie in coaja rosiilor cu varful unui cutit. Descojeste usor.

5. Taie rosiile descojite in jumatate.

6. Tine jumatatile de rosie in mana, deasupra unui castron mic.

7. Strange usor, pentru ca semintele sa se scurga in castronas. Arunca semintele.

8. Foloseste rosiile asa cum scrie la reteta.

 

Sfaturi si avertismente

  • Unii oameni taie un mic ,,x'' la baza rosiei inainte sa o lase in apa fierbinte. Coaja se desface usor in zona taieturii. Descojiti incepand cu marginile ,,x''-ului.
  • Daca rosiile nu pot fi decojite cum trebuie, mai pune-le in apa care fierbe timp de 30 de secunde.
  • Daca nu decojesti rosiile, coaja va cadea in timpul gatitului si vei gasi bucati de coaja prin mancare. La fel si in cazul semintelor. In multe feluri de mancare, prezenta semintele de rosii nu inseamna mare lucru, dar prezenta cojii poate sa fie deranjanta atuci cand mananci.

 

 


Tu ce zici?