Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
In unele cazuri, retetele culinare necesita descojirea si scoaterea semintelor rosiilor. Dar cum sa facem acest lucru? Urmeaza acesti pasi simpli care te vor ajuta sa pregatesti cum trebuie rosiile.
Unii oameni taie un mic ,,x'' la baza rosiei inainte sa o lase in apa fierbinte. Coaja se desface usor in zona taieturii. Descojiti incepand cu marginile ,,x''-ului.
Daca rosiile nu pot fi decojite cum trebuie, mai pune-le in apa care fierbe timp de 30 de secunde.
Daca nu decojesti rosiile, coaja va cadea in timpul gatitului si vei gasi bucati de coaja prin mancare. La fel si in cazul semintelor. In multe feluri de mancare, prezenta semintele de rosii nu inseamna mare lucru, dar prezenta cojii poate sa fie deranjanta atuci cand mananci.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!