No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Flori comestibile

Ultima modificare: 2010-07-03 | Primul publicat: 2010-06-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Flori comestibile
Florile comestibile arata bine in gradina si adauga atat culoare cat si gust oricarui preparat servit in bucatarie. Daca suferiti de astm, guturai sau alte alergii, nu consumati flori! Daca nu, va puteti delecta papilele gustative cu florile de mai jos.

 

Desi florile comestibile au devenit o prezenta frecventa in restaurante, este important de stiut ce pui in gura. Nu toate florile sunt comestibile si nu toata lumea este constienta de toxicitatea unora.

Cele mai cunoscute (si sigure de consumat) flori sunt nasturelul, panseluta, violeta, galbenele, arpagicul si salvia. Aceste flori sunt usor de crescut si nu trebuie sa folosesti chimicale sau pesticide. Multi trandafiri sunt deliciosi, dar trebuie sa fi sigur ca au fost crescuti organic.

O regula buna este urmatoarea: daca nu poti sa-ti dai seama ca o floare este comestibila, nu o consuma.

 

Panseluta se gaseste in toate culorile curcubeului, asa ca poti avea parte de o reteta culinara ,,colorata''. Planifica din timp o petrecere si creste panselute care sa se asorteze decorului, imbracamintii sau culorii favorite. Gustul este putin mentolat.

 

 

Panseluta
Panseluta

 

 

Nasturelul poate avea culoare galbena aprinsa, portocalie sau rosie. De asemenea, pot fi fie intr-o culoare sau bicolore. Atat frunzele cat si florile au un gust piperat si e bine sa fie consumate negatite. Arunca petalele in salate.

 

 

Nasturium
Nasturium

 

 

Trandafirii pot sa nu aiba gust, sa fie dulci, parfumati sau putin piperati. Taie petalele si amesteca-le cu zahar. Foloseste-le ca infuzie la deserturi sau la produse de patiserie.

Este contraindicat sa consumati flori aflate in gradini publice, centre de cultivare specializate, sau in gradini profesionist amenajate, deoarece este extrem de probabil sa fi fost stropite cu substante nocive care sa se afle inca in floare. Gustul si aroma difera in funtie de tipul de planta (exista 20 de specii de trandafir, fiecare avand aroma proprie) si de contiile in care a fost crescuta.

La fel ca in cazul verdeturilor, exista posibilitatea sa nu va placa toate gusturile intanite la flori. E OK, nu trebuie sa va faceti griji.

 

Iata mai jos o lista cu flori comestibile:

  • Marul
  • Anasonul isop
  • Menta Indiana
  • Broccoli
  • Musetelul
  • Arpagic
  • Papadia
  • Crinii
  • Nalba
  • Caprifioul
  • Mustarul
  • Ananasul guava
  • Ananasul salvie
  • Rozmarinul
  • Salvia
  • Muscata
  • Vinarita
  • Cimbru
  • Begonii tuberculate
  • Violetele
  • Yucca

 


Tu ce zici?