Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Florile comestibile arata bine in gradina si adauga atat culoare cat si gust oricarui preparat servit in bucatarie.
Daca suferiti de astm, guturai sau alte alergii, nu consumati flori! Daca nu, va puteti delecta papilele gustative cu florile de mai jos.
Desi florile comestibile au devenit o prezenta frecventa in restaurante, este important de stiut ce pui in gura. Nu toate florile sunt comestibile si nu toata lumea este constienta de toxicitatea unora.
Cele mai cunoscute (si sigure de consumat) flori sunt nasturelul, panseluta, violeta, galbenele, arpagicul si salvia. Aceste flori sunt usor de crescut si nu trebuie sa folosesti chimicale sau pesticide. Multi trandafiri sunt deliciosi, dar trebuie sa fi sigur ca au fost crescuti organic.
O regula buna este urmatoarea: daca nu poti sa-ti dai seama ca o floare este comestibila, nu o consuma.
Panseluta se gaseste in toate culorile curcubeului, asa ca poti avea parte de o reteta culinara ,,colorata''. Planifica din timp o petrecere si creste panselute care sa se asorteze decorului, imbracamintii sau culorii favorite. Gustul este putin mentolat.
Panseluta
Nasturelul poate avea culoare galbena aprinsa, portocalie sau rosie. De asemenea, pot fi fie intr-o culoare sau bicolore. Atat frunzele cat si florile au un gust piperat si e bine sa fie consumate negatite. Arunca petalele in salate.
Nasturium
Trandafiriipot sa nu aiba gust, sa fie dulci, parfumati sau putin piperati. Taie petalele si amesteca-le cu zahar. Foloseste-le ca infuzie la deserturi sau la produse de patiserie.
Este contraindicat sa consumati flori aflate in gradini publice, centre de cultivare specializate, sau in gradini profesionist amenajate, deoarece este extrem de probabil sa fi fost stropite cu substante nocive care sa se afle inca in floare. Gustul si aroma difera in funtie de tipul de planta (exista 20 de specii de trandafir, fiecare avand aroma proprie) si de contiile in care a fost crescuta.
La fel ca in cazul verdeturilor, exista posibilitatea sa nu va placa toate gusturile intanite la flori. E OK, nu trebuie sa va faceti griji.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!