Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Acest sirop sau compot de cirese este de multe ori servit deasupra inghetatei, acompaniat de lichior sau frisca pentru a crea un gust de neuitat. I se mai spune si “Amarenabecher”.
Ingrediente:
1 compot de cirese (borcan de aproximativ 1,5 litri)
3 linguri mari de zahar
1 lingura mare de apa
1 lingura mare de suc de lamaie
1 lingura mare de amaretto (optional)
Un strop de aroma de alune salbatice sau orice altceva aveti la indemana
Cum se face?
Puneti ciresele, zaharul si apa intr-o oala si lasati-le la foc pana dau in clocot. Cand fierb, incepeti sa amestecati des, pentru inca aproximativ 5 minute. Lasati-le la racit, apoi adaugati aroma de alune, sucul de lamaie si amaretto-ul. Poate fi servit rece sau cald, pe inghetata, papanasi sau orice altceva credeti dumneavoastra ca se potriveste. Daca vreti sa pregatiti mai mult, poti oricand adauga portii duble sau triple fata de cele indicate de noi.
Pofta buna!
Timp de preparare: 10 min; Timp de gatire: 5 min; Total: 15 min
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!