No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Garnitura de compot de cirese

Ultima modificare: 2010-05-07 | Primul publicat: 2010-05-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Garnitura de compot de cirese
Acest sirop sau compot de cirese este de multe ori servit deasupra inghetatei, acompaniat de lichior sau frisca pentru a crea un gust de neuitat. I se mai spune si “Amarenabecher”.

 

Ingrediente:

  • 1 compot de cirese (borcan de aproximativ 1,5 litri)
  • 3 linguri mari de zahar
  • 1 lingura mare de apa
  • 1 lingura mare de suc de lamaie
  • 1 lingura mare de amaretto (optional)
  • Un strop de aroma de alune salbatice sau orice altceva aveti la indemana

 

Cum se face?

 

Puneti ciresele, zaharul si apa intr-o oala si lasati-le la foc pana dau in clocot. Cand fierb, incepeti sa amestecati des, pentru inca aproximativ 5 minute. Lasati-le la racit, apoi adaugati aroma de alune, sucul de lamaie si amaretto-ul. Poate fi servit rece sau cald, pe inghetata, papanasi sau orice altceva credeti dumneavoastra ca se potriveste. Daca vreti sa pregatiti mai mult, poti oricand adauga portii duble sau triple fata de cele indicate de noi.

 

Pofta buna!

 

 

Timp de preparare: 10 min; Timp de gatire: 5 min; Total: 15 min

 

 


Tu ce zici?