No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Mere invelite in aluat

Ultima modificare: 2010-05-06 | Primul publicat: 2010-05-05
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Mere invelite in aluat
Iata un desert pentru cei innebuniti dupa gustul de mere si aluat faramitos. Te-am pus pe ganduri? Citeste reteta!

Ingrediente:

  • 2 boluri si jumatate de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 4-5 linguri mari de unt
  • 1 ou (separati galbenusul de albus)
  • lapte
  • 1 bol de fulgi de porumb zdrobiti
  • 2/3 boluri de zahar
  • 1/2 de lingurita de ghimbir macinat
  • 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  • 1 bol de zahar brun
  • 1/2 de lingurita de aroma de vanilie
  • 1-2 linguri de apa
  • Mar feliat si curatat de coaja

 

Cum se face?

 

Puneti intr-un recipient mare sarea si faina si amestecati-le. Adaugati untul si folositi un blender pentru a le amesteca, pana cand compozitia devine faramicioasa.

Intr-un alt recipient puneti galbenusul de ou si bateti-l folosind o furculita; adaugati laptele pe masura ce continuati sa bateti galbenusul. Puneti apoi acest amestec peste aluatul creat cu ajutorul fainii, sarii si untului, in timp ce amestecati mereu cu o furculita pana cand aluatul astfel creat nu se mai lipeste de marginea bolului.

Impartiti aluatul astfel obtinut in 2 parti egale.

Luati una dintre bucatile de aluat si puneti-o in tava, apasand marginile pentru a forma acea crusta, si mai apoi presarati fulgii de porumb zdrobiti.

Intr-un bol separat puneti feliile de mere amestecate cu zahar, ghimbir si sortisoara macinata; amestecati incet pentru a nu distruge forma feliilor de mar, apoi asezati compozitia peste aluat.

Luati cea de-a doua bucata de aluat si puneti-o peste mere; repetati procesul pentru a forma crusta si ungeti cu albusul de ou, nu inainte de a il bate.

Coaceti la 200 de grade Celsius pana cand aluatul va avea o culoare maro auriu. Intre timp, amestecati zaharul brun cu esenta de vanilie, iar dupa un timp adaugati si apa. Acest amestec va fi pus deasupra turtei. Dupa ce ati scos de la cuptor, lasati sa se raceasca; turnati amestecul de zahar, vanilie si apa peste prajitura. Taiati in bucati patate si serviti. Puteti adauga frisca sau inghetata.

Pofta buna!

 

Timp total necesar: 1 ora;  16 portii

 

 

 


Tu ce zici?