Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
O data cu venirea verii prepara ceva racoritor pentru musafirii tai, asigurandu-te astfel ca ei vor reveni. Aceasta prajitura mentolata te va indulci cu siguranta.
Ingrediente:
1 (300 gr) pachet de ciocolata neagra
1/2 cana de unt
85 gr ciocolata neindulcita
1 cana zahar
2 oua
1 lingurita de vanilie
2/3 cana de faina
1/4 lingurita de praf de copt
1/8 lingurita de sare
Crema mentolata pentru umplutura
Glazura din ciocolata neagra
Mod de preparare:
Intr-o cratita medie se amesteca 3/4 de ceasca (100 gr) ciocolata neagra bucati, untul si ciocolata neindulcita pe foc mic. Dupa ce acestea s-au facut crema se lasa la racit.
Incalzeste cuptorul la 180 ° Celsius. Intr-o tava pune folie de gatit, pe care o ungi cu unt si pune-o deoparte.
In amestecul de ciocolata pune zaharul si adauga ouale, cate unul o data, amestecand pana se topeste zaharul. Adauga vanilia.
Intr-un castron mic amesteca faina, bicarbonatul de sodiu (praful de copt) si sarea. Amestecul de faina se adauga si el in ciocolata, amestecand pana cele doua devin un aluat. Se pune restul de ciocolata neagra, dupa care aluatul se intinde in tigaie.
Se lasa la cuptor 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tigaie, dupa care se pune crema mentolata. Negresele netaiate se pun in frigider pana se face glazura din ciocolata neagra.
Glazura din ciocolata neagra racita putin se pune peste negrese si se intinde cu o spatula. Se lasa sa se raceasca timp de 1 ora. Cu ajutorul foliei scoate negresele si taie-le bucati. Ies 48 de bucati
Mod de pastrare
Se pun intr-un recipient inchis etans, in frigider (rezista pana la 3 zile), in congelator (rezista pana la 3 luni).
Crema mentolata de umplere:
Intr-un castron mare se pune 1 pachet (85 gr) crema de branza moale si 1/2 cana de unt moale. Se amesteca cu mixerul timp de 30 de secunde cu o viteza medie. Treptat se adauga 1 cana de zahar pudra. Adauga 2 linguri de crema mentolata (sau 2 linguri lapte, 1/2 lingurita de extract de menta si cateva picaturi de colorant alimentar verde. Se mai adauga treptat 2 cani de zahar pudra. Daca compozitia e prea groasa se mai adauga o lingura de lapte. Crema trebuie sa fie mai groasa decat o glazura.
Glazura din ciocolata neagra:
Intr-o cratita medie se pune 1/2 ceasca de frisca si se pune pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se ia de pe foc. Adauga 1 pachet (300 gr) ciocolata neagra. Se lasa 5 minute si apoi se amesteca pana se incorporeaza ciocolata. Se lasa la racit 15 minute.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!