Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »
Intr-o cratita medie se amesteca 3/4 de ceasca (100 gr) ciocolata neagra bucati, untul si ciocolata neindulcita pe foc mic. Dupa ce acestea s-au facut crema se lasa la racit.
Incalzeste cuptorul la 180 ° Celsius. Intr-o tava pune folie de gatit, pe care o ungi cu unt si pune-o deoparte.
In amestecul de ciocolata pune zaharul si adauga ouale, cate unul o data, amestecand pana se topeste zaharul. Adauga vanilia.
Intr-un castron mic amesteca faina, bicarbonatul de sodiu (praful de copt) si sarea. Amestecul de faina se adauga si el in ciocolata, amestecand pana cele doua devin un aluat. Se pune restul de ciocolata neagra, dupa care aluatul se intinde in tigaie.
Se lasa la cuptor 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tigaie, dupa care se pune crema mentolata. Negresele netaiate se pun in frigider pana se face glazura din ciocolata neagra.
Glazura din ciocolata neagra racita putin se pune peste negrese si se intinde cu o spatula. Se lasa sa se raceasca timp de 1 ora. Cu ajutorul foliei scoate negresele si taie-le bucati. Ies 48 de bucati
Se pun intr-un recipient inchis etans, in frigider (rezista pana la 3 zile), in congelator (rezista pana la 3 luni).
Intr-un castron mare se pune 1 pachet (85 gr) crema de branza moale si 1/2 cana de unt moale. Se amesteca cu mixerul timp de 30 de secunde cu o viteza medie. Treptat se adauga 1 cana de zahar pudra. Adauga 2 linguri de crema mentolata (sau 2 linguri lapte, 1/2 lingurita de extract de menta si cateva picaturi de colorant alimentar verde. Se mai adauga treptat 2 cani de zahar pudra. Daca compozitia e prea groasa se mai adauga o lingura de lapte. Crema trebuie sa fie mai groasa decat o glazura.
Intr-o cratita medie se pune 1/2 ceasca de frisca si se pune pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se ia de pe foc. Adauga 1 pachet (300 gr) ciocolata neagra. Se lasa 5 minute si apoi se amesteca pana se incorporeaza ciocolata. Se lasa la racit 15 minute.