No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Papanasi din brânză de vaci

: | Primul publicat: 2009-04-30
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Papanasi din brânză de vaci
Unul dintre cele mai apreciate deserturi atât pentru cei mari cat si pentru cei mici sunt papanasii. Pentru azi am postat o reteta delicioasa de papanasi cu brânză de vaci, ornată cu dulceaţă şi smantână. Nu vă e foame?

Ingrediente Papanasi:

- 500 gr branza de vaci ;

- 2 oua ;

- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie ;

- 3 linguri de zahar ;

- vanilie ;

- smantana dulce ;

- putina sare ;

- 100 gr faina;

Mod de preparare Papanasi (timp estimat: 45 min, complexitate: redusa)

 

Branza de vaci am maruntit-o bine. Am adaugat vanilia, zaharul, ouale,  sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale. Aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore. Am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde. Se pun intr-o tigaie in ulei, neînghesuiti, si se prajesc pe ambele fete.

 

Mod de servire

I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni. Pofta buna !

 

Reteta propusa de gherman_43428 preluată de pe culinar.ro


Tu ce zici?