No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Placinta de piersici la grill

Ultima modificare: 2010-08-19 | Primul publicat: 2010-08-19
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Placinta de piersici la grill
Reteta de azi este placinta de piersici la grill. Prin aceasta reteta invatam cum sa preparam placinta cu piersici intr-un mod diferit.

Timp e preparare: 30 minute
Timp la grill: 1 ora si 30 minute
Timp de racire: 30 minute

 

Placinta cu piersici

 

Ingrediente

  • 1,5 kg de piersici, decojite, taiate in jumatate si fara sambure
  • 1 lingura de ulei de rapita
  • 1/2 de cana de zahar
  • 1/4 de cana de busuioc proaspat maruntit
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 pachet de blat de placinta (sa includa 2 blaturi)
  • Spray de gatit, pentru ca placinta sa nu se lipeasca
  • 1 ou batut
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura de zahar

 

Preparare


1. Daca aveti un grill pe carbuni, pregatiti jarul la temperatura medie spre mare, pe o parte a grill-ului, si testati temperatura medie de pe partea goala a acestuia. Ungeti jumatatile de piersica cu uleiul de rapita. Pozitionati-le direct pe grill si lasati-le timp de 3 minute, pana cand au inceput sa capete o usoara culoare maronie, dupa care le luati de pe foc.

2. Taiati piersicile in felii. Intr-un vas mare, zdrobiti piersicile cu 1/2 de cana de zahar, busuioc, amidon de porumb si zeama de lamaie.

3. Pe o suprafata cu putina faina, intindeti fiecare blat pana atinge diametrul de 30 de cm si acoperiti tigaia cu sprayul de gatit care ajuta ca blatul sa nu se lipeasca. Intindeti unul dintre blaturi. Aluatul ar trebui sa acopere 3/4 din suprafata tigaii.

Adaugati amestecul de piersici in aluat. Ajutandu-va de un cutit ascutit, faceti cateva gauri  in stratul care va fi pus deasupra pentru a permite aburului sa iasa, apoi puneti acest strat peste piersici. Daca ramane in plus, asezati-l ca umplutura intre tigaie si cel de deasupra. Incretiti marginile. Intr-un alt vas mic, amestecati oul batut cu apa si ungeti placinta cu acest amestec, dupa care presarati cu lingura de zahar care a ramas.

4. Asezati tigaia pe grill, in partea goala a acestuia. Acoperiti-o si lasati-o asa timp de o ora si jumatate sau chiar 2 ore, pana cand crusta a inceput sa capete o culoare aurie iar umplutura este spumoasa. Invartiti placinta doar o singura data, la jumatatea timpului petrecut pe grill. (Daca il aveti pe gaz, preincalziti-l si reduceti temperatura la mediu. Aranjati-l pentru o coacere indirecta si continuati la fel ca in cazul grill-ului pe carbuni.) Lasati placinta de piersici sa se raceasca pentru 30-40 de minute, inainte de a o taia.


Tu ce zici?