Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Timp e preparare: 30 minute
Timp la grill: 1 ora si 30 minute
Timp de racire: 30 minute
![]() |
1. Daca aveti un grill pe carbuni, pregatiti jarul la temperatura medie spre mare, pe o parte a grill-ului, si testati temperatura medie de pe partea goala a acestuia. Ungeti jumatatile de piersica cu uleiul de rapita. Pozitionati-le direct pe grill si lasati-le timp de 3 minute, pana cand au inceput sa capete o usoara culoare maronie, dupa care le luati de pe foc.
2. Taiati piersicile in felii. Intr-un vas mare, zdrobiti piersicile cu 1/2 de cana de zahar, busuioc, amidon de porumb si zeama de lamaie.
3. Pe o suprafata cu putina faina, intindeti fiecare blat pana atinge diametrul de 30 de cm si acoperiti tigaia cu sprayul de gatit care ajuta ca blatul sa nu se lipeasca. Intindeti unul dintre blaturi. Aluatul ar trebui sa acopere 3/4 din suprafata tigaii.
Adaugati amestecul de piersici in aluat. Ajutandu-va de un cutit ascutit, faceti cateva gauri in stratul care va fi pus deasupra pentru a permite aburului sa iasa, apoi puneti acest strat peste piersici. Daca ramane in plus, asezati-l ca umplutura intre tigaie si cel de deasupra. Incretiti marginile. Intr-un alt vas mic, amestecati oul batut cu apa si ungeti placinta cu acest amestec, dupa care presarati cu lingura de zahar care a ramas.
4. Asezati tigaia pe grill, in partea goala a acestuia. Acoperiti-o si lasati-o asa timp de o ora si jumatate sau chiar 2 ore, pana cand crusta a inceput sa capete o culoare aurie iar umplutura este spumoasa. Invartiti placinta doar o singura data, la jumatatea timpului petrecut pe grill. (Daca il aveti pe gaz, preincalziti-l si reduceti temperatura la mediu. Aranjati-l pentru o coacere indirecta si continuati la fel ca in cazul grill-ului pe carbuni.) Lasati placinta de piersici sa se raceasca pentru 30-40 de minute, inainte de a o taia.