Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Reteta de astazi este portocale si lamai cu somon.
Ingrediente:
1 lamaie
6 portocale
4 bucati (100 gr fiecare) file de somon fara pielita, de aproximativ 1 cm grosime
¼ ceasca ulei de masline
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de gatit
1 legatura de cresson, rucola sau spanac
Mod de preparare:
Rade coaja de la lamaie (1 lingurita) si pune-o deoparte. Stoarce sucul de la lamaie si de la 2 portocale, iar ¼ de cana din acesta pastreaza pentru sos. Se toarna intr-o oala sucul ramas, ½ cana de apa si coaja de lamaie si se pune pe foc. Cand fierbe, se adauga somonul. Redu focul si acopera oala 8-12 minute pana cand pestele este fiert (poti verifica cu o furculita, cand aceasta intra usor in peste, atunci este fiert).
Cat timp fierbe pestele, poti pregati sosul: intr-un castron pune ¼ cana de suc, ulei de masline si zahar; condimentand cu sare si piper.
Intr-o tigaie incalzita in prealabil pune ulei si gateste cressonul, 1-2 minute, amestecand des pana se rumeneste.
Curata si sectioneaza portocalele ramase. Aranjeaza pe o farfurie cressonul, portocalele si somonul.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!