No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Portocale si lamai cu somon

Ultima modificare: 2010-08-31 | Primul publicat: 2010-08-19
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Portocale si lamai cu somon
Reteta de astazi este portocale si lamai cu somon. 

Ingrediente:


  • 1 lamaie
  • 6 portocale
  • 4 bucati (100 gr fiecare) file de somon fara pielita, de aproximativ 1 cm grosime
  • ¼ ceasca ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de gatit
  • 1 legatura de cresson, rucola sau spanac

 

 

 

carne de somon

 

Mod de preparare:


Rade coaja de la lamaie (1 lingurita) si pune-o deoparte. Stoarce sucul de la lamaie si de la 2 portocale, iar ¼ de cana din acesta pastreaza pentru sos. Se toarna intr-o oala sucul ramas, ½ cana de apa si coaja de lamaie si se pune pe foc. Cand fierbe, se adauga somonul. Redu focul si acopera oala 8-12 minute pana cand pestele este fiert (poti verifica cu o furculita, cand aceasta intra usor in peste, atunci este fiert).

Cat timp fierbe pestele, poti pregati sosul: intr-un castron pune ¼ cana de suc, ulei de masline si zahar; condimentand cu sare si piper.

Intr-o tigaie incalzita in prealabil pune ulei si gateste cressonul, 1-2 minute, amestecand des pana se rumeneste.

Curata si sectioneaza portocalele ramase. Aranjeaza pe o farfurie cressonul, portocalele si somonul.


Tu ce zici?