No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Prajitura Carmen cu mere

Ultima modificare: 2010-02-11 | Primul publicat: 2010-02-11
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Prajitura Carmen cu mere
Fie ca e iarna, toiul verii ori toamna, o prajitura cu mere e delicioasa in orice sezon. Impresioneaza-i pe cei dragi cu o prajitura Carmen cu mere.

Ingrediente:

7 linguri lapte,
7 linguri ulei,
7 linguri zahar,
1 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita otet,
400g faina circa,
umplutura: mere, 7 linguri de zahar, scortisoara.

Mod de preparare:

1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.
2. Se calesc merele cu 7 linguri de zahar si scortisoara.
3. Vasul cu zaharul uleiul si laptele se pun pe foc si se da in clocot.
Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet. Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute si o lasam sa se raceasca nu musai de tot (eu am pus vasul in putina apa rece doar sa nu mai arda).
4. Adaugam oul intreg. Amestecam viguros pana se incorporeza complet oul. Apoi adaugam praful de bicarbonat stins cu otet.
5. Am inceput sa torn in ploaie virtuala faina amestecand intre timp. Renunt la lingura si amestec cu mana dar amestec inca pana cand devine aluatul moale la pipait dar nu lipicios.
5. Tai in sfarsit aluatul in doua. Intind foi si o asez pe prima in tava unsa si tapetata cu faina. Intind merele si acoper cu a doua foaie.
Apoi se da la cuptor cam 30 min sau 35min sa fie colorata frumos, doar blonda.
6. Am taiat-o si am pudrat-o.

Reteta Prajiturii cu mere Carmen o gasiti pe Culinar.ro


Tu ce zici?