Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte. 2. Se calesc merele cu 7 linguri de zahar si scortisoara. 3. Vasul cu zaharul uleiul si laptele se pun pe foc si se da in clocot. Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet. Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute si o lasam sa se raceasca nu musai de tot (eu am pus vasul in putina apa rece doar sa nu mai arda). 4. Adaugam oul intreg. Amestecam viguros pana se incorporeza complet oul. Apoi adaugam praful de bicarbonat stins cu otet. 5. Am inceput sa torn in ploaie virtuala faina amestecand intre timp. Renunt la lingura si amestec cu mana dar amestec inca pana cand devine aluatul moale la pipait dar nu lipicios. 5. Tai in sfarsit aluatul in doua. Intind foi si o asez pe prima in tava unsa si tapetata cu faina. Intind merele si acoper cu a doua foaie. Apoi se da la cuptor cam 30 min sau 35min sa fie colorata frumos, doar blonda. 6. Am taiat-o si am pudrat-o.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!