No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Prăjitură cu mac şi caise

: | Primul publicat: 2009-03-25
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Prăjitură cu mac şi caise
Pentru săptămâna aceasta am pregătit o prăjitură delicioasă, pufoasă şi zemoasă. Vă e foame?

Ingrediente reteta

  • 2 LS (Lingură de supă)
  • Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot înlocui cu stafide),
  • 2 LS Rom,
  • 6 ouă,
  • 500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lămâie (se marinează mai târziu caisele cu ea nu se pune in aluat),
  • 150g unt moale (merge şi margarina),
  • 100g zahăr,
  • Jumătate linguriţă coajă de lămâie,
  • Un praf sare,
  • 200g mac măcinat,
  • 50g migdale tăiate marunt (sau nuci),
  • 100g făină,
  • 50g mondamin-amidon pentru prăjituri-gustin,
  • 1 LC (Linguriţă de ceai) rasă cu praf de copt,
  • 50 g pesmet (eu l-am făcut din biscuiţi),
  • Pt „la Sfârşit" 250g gem de caise sau jeleu,
  • 2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise),
  • Zahăr pudră,
  • LS-lingură supă;
  • LC- linguriţă ceai

 

Mod de preparare

(timp estimat: 1 h, 20 min, complexitate: medie)

1. Korinthehle (stafidele) se înmoaie în rom

2. Ouăle se „divorţează" în „galben" şi „alb"

3. În cazul în care avem caise proaspete se spale, se taie în jumătăţi; Cele din compot se scurg de zeamă şi se stropesc cu zeama de lămâie

4. Untul se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi sarea

5. Gălbenuşurile se adaugă treptat

6. Se bate bine până arată cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zahărul

7. Se adaugă macul, korinthele (stafidele) şi migdalele (nucile); Se încorporează cu o paletă

8. Albuşurile se bat ţeapăne

9. Faceţi proba cu castronul răsturnat dacă stă acolo liniştite şi nu curg sunt gata

10. Cam acum a venit timpul să încălzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se încorporează foarte uşor cu o paletă o parte din albuş apoi o parte din făină (pe care am amestecat-o înainte cu amidonul şi praful de copt şi am cernut-o) până se termină compoziţia

11. Doamnele caise fac o baie în pesmetul de biscuiţi şi se aşează frumos în tavă, se bagă la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute

12. Se lasă la răcit, în acest timp se amestecă tăria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se încălzeşte puţin şi dacă gemul are fructe în el se piurează într-o sită

13. „Prăjitura fiind bronzată o ungem cu crema"- adică cu gemul de caise, apoi se pudrează dupa gust

 

Poftă bună!

 

Reţetă preluată de pe culinar.ro


Tu ce zici?