Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Portii: 4 Timp de preparare: 25 minute
Timp de murare: 2 ore
Timp de prajire pe grill: 12 minute
![]() |
1. Condimentati pulpele de pui cu sare si piper. Asezati-le in pungi de plastic refolosibile si puneti-le pe o farfurie mai putin adanca. Pentru marinare, intr-un alt vas amestecati 1/2 din nectar, 2 linguri de caise din conserva, jumatate de menta, o lingura de ulei de masline, otetul, curry si usturoiul. Turnati totul peste pulpele de pui. Inchideti punga ermetic si puneti-o la frigider pentru o perioada de 2-4 ore.
2. Scoateti puiul de la marinare. Inlaturati sosul marinat de pe el. Daca aveti un grill pe carbuni, asezati pulpele de pui direct pe grill, sub un jar mediu. Lasati-le sa se prajeasca neacoperite, pentru 12-15 minute sau pana cand pulpele nu mai au culoarea rozalie (80 °C), intorcandu-le pe ambele parti. Puneti caisele pe grill in ultimele 5 minute cat stau pulpele pe grill sau pana cand capata o usoara culoare maronie. (Daca aveti grill pe gaz, preincalziti grill-ul la o temperatura media. Asezati puiul pe grill si acoperiti-l. Lasati-l pe grill la fel cum am amintiti mai sus, la grill-ul pe carbuni.)
3. Pentru a prepara sosul, amestecati, intr-un vas, tot ce a ramas din nectarul de caise, menta, caisele din conserva, uleiul de masline, ceapa verde maruntita, 3 linguri de fistic, mustarul, semintele de mustar si 1/4 de lingura de sare. Serviti pulpele de pui cu sos si caise; presarati cu fisticul ramas. Au iesit 4 portii.
Pofta buna!