No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Pulpe de pui la grill cu caise

Ultima modificare: 2010-06-20 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Pulpe de pui la grill cu caise
Afla cum sa o pregatesti aceasta reteta delicioasa! Intr-un timp scurt vei prepara un masa hranitoare si inedita. Acum cu venirea verii si aparitia caiselor, nu ezita sa le folosesti la o gama variata de mancaruri.


Portii: 4 Timp de preparare: 25 minute
Timp de murare: 2 ore
Timp de prajire pe grill: 12 minute

 

Copane de pui


Ingrediente


  • Pulpe de pui in greutate totala de 450 grame, dezosate, fara piele
  • Sare si piper negru
  • 1/2 de canita de nectar de caise
  • 6 lingura de caise din conserva
  • 4 lingura de menta proaspata maruntita
  • 1 lingurita plus o lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de otet din vin de Xeres
  • 1/2 de lingurita de pudra de curry
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 4 caise medii, taiate in jumatate si fara seminte
  • 2 cepe verzi, maruntite
  • 1/4 de canita de fistic, taiat
  • 1 lingura de mustar
  • 1/2 de lingurita de seminte de mustar

 

Preparare


1. Condimentati pulpele de pui cu sare si piper. Asezati-le in pungi de plastic refolosibile si puneti-le pe o farfurie mai putin adanca. Pentru marinare, intr-un alt vas amestecati 1/2 din nectar, 2 linguri de caise din conserva, jumatate de menta, o lingura de ulei de masline, otetul, curry si usturoiul. Turnati totul peste pulpele de pui. Inchideti punga ermetic si puneti-o la frigider pentru o perioada de 2-4 ore.

2. Scoateti puiul de la marinare. Inlaturati sosul marinat de pe el. Daca aveti un grill pe carbuni, asezati pulpele de pui direct pe grill, sub un jar mediu. Lasati-le sa se prajeasca neacoperite, pentru 12-15 minute sau pana cand pulpele nu mai au culoarea rozalie (80 °C), intorcandu-le pe ambele parti. Puneti caisele pe grill in ultimele 5 minute cat stau pulpele pe grill sau pana cand capata o usoara culoare maronie. (Daca aveti grill pe gaz, preincalziti grill-ul la o temperatura media. Asezati puiul pe grill si acoperiti-l. Lasati-l pe grill la fel cum am amintiti mai sus, la grill-ul pe carbuni.)

3. Pentru a prepara sosul, amestecati, intr-un vas, tot ce a ramas din nectarul de caise, menta, caisele din conserva, uleiul de masline, ceapa verde maruntita, 3 linguri de fistic, mustarul, semintele de mustar si 1/4 de lingura de sare. Serviti pulpele de pui cu sos si caise; presarati cu fisticul ramas. Au iesit 4 portii.

 

 

Pofta buna!


 


Tu ce zici?