No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rosii uscate in cuptor

Ultima modificare: 2010-09-01 | Primul publicat: 2010-08-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Rosii uscate in cuptor
Rosiile uscate in cuptor se usuca incet timp de 5 ore, iar la final se obtin niste rosii picante, gustoase care au o multime de intrebuintari. Le puteti servi cu paste, drept garnitura pentru felurile principale, sau pentru a prepara sos marinara.

Ingrediente:


  • 1 lingurita sare
  • 10 rosii intregi
  • 2 linguri usturoi maruntit
  • 1 lingura oregano proaspat, maruntit
  • 1 lingura cimbru proaspat, maruntit
  • 2 lingurite piper negru sfaramat

 

 

 

Rosii Uscate
Rosii Uscate

 


1. Incalziti cuptorul la 110 grade.

2. Indepartati coditele de pe fiecare rosie, apoi taiati rosiile in doua pe verticala

3. Asezati rosiile intr-o tava neunsa sau pe un grilaj, cu partea taiata in sus.

4. Amestecati usturoiul maruntit cu mirodeniile taiate.

5. Adaugati 1 lingurita din acest amestec pe fiecare rosie.

6. Bagati tava la cuptor pentru 5 ore. Se obtin 10 portii (a cate 2 bucati) de garnitura.

 

Sfaturi si precautii


  • Cand sunt gata, rosiile isi micsoreaza volumul.
  • Atunci cand indepartati cozile, asigurati-va ca ati indepartat si partea alba, lemnoasa din miez.
  • Folositi rosii proaspete, coapte, fara defecte.
  • Verificati temperatura cuptorului pentru a va asigura ca nu este prea fierbinte.
  • Rosiile trebuie sa se usuce incet, la temperatura mica.