No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Salam de biscuiţi de post

Ultima modificare: 2010-01-27 | Primul publicat: 2010-01-27
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Salam de biscuiţi de post
Ce poate fi mai frumos decât să-ţi faci familia fericită preparându-i un desert delicios, uşor de preparat şi rapid?! Şi pentru că Postul Paştelui bate la uşă, îţi prezentăm reţeta salamului de biscuiţi de post.

Ingrediente necesare pentru salamul de biscuiţi de post:

  • 300g biscuiţi de post
    salam de biscuiti de post
  • 50g margarină
  • aproximativ 100ml apă (depinde de biscuiţi)
  • rahat 4-5 bucăţi
  • 30g cacao
  • stafide
  • nucă măcinată
  • esenţă de rom

Cum se prepară salamul de biscuiţi de post?

Se pune la topit în apă, rahatul, margarina şi cacao şi se pun pe foc. După ce amestecul dă în câteva clocote, se dă deoparte.

Separat se macină biscuiţii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucăţele mai mari. Se amestecă într-un castron nuca măcinată şi biscuiţii. Se pune cacao pe foc.

Se toarnă lichidele peste şi se amestecă cu mult curaj, până devine ca o pastă. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă, eventual suc de la compot sau sirop de zahăr dacă nu sunt biscuiţii destul de dulci.

Se adaugă stafidele, esenţele, am pus şi fructe confiate şi puţină scorţişoară.

Se omogenizează şi apoi se pune în pungi, sub formă de suluri rotunde sau pătrate. Una am "plimbat-o" prin cocos înainte de ambalare.

După refrigerare de măcar o oră, se taie felii şi se mănâncă cu poftă maximă!

reţetă propusă de utilizatorul Guguluff, de pe siteul Culinar.ro!


Tu ce zici?