Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Un fel de mancare delicios, care se poate servi impreuna cu toata familia. Pofta buna!
Ingrediente:
6 cartofi de marime medie
1/2 de bol de sunca taiata fin
1/2 de bol de ceapa taiata
1/2 de bol de ardei verde
1/4 de bol de telina taiata
1 lingura mare de unt/ margarina
3/4 de bol de smantana
3 linguri mari de otet
1 lingurita de sare
1 lingurita mare de piper
Cum se face?
Luati cartofii cu tot cu coaja si puneti-i la fiert in apa cu sare, pana cand se pot curata bine de coaja. Dupa ce i-ati curatat, taiati-i rondele. Intre timp puneti intr-o cratita la foc untul, sunca, ceapa, ardeiul gras si telina pana cand se inmoaie. Dupa ce ati terminat, lasati sa se scurga grasimea. Intr-un alt recipient amestecati smantana, otetul, sarea si piperul; puneti la foc, insa doar pana se incalzesc. Dupa ce ati luat de pe foc amestecati totul si serviti cald.
Timp de pregatire: 10 minute; Timp de gatire: 25 minute; Total: 35 minute; 8 portii
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!