No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Stroganoff de ciuperci

Ultima modificare: 2010-06-18 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Stroganoff de ciuperci
Iti era dor de bucataria italiana? Iata o reteta care sa iti aduca aminte de savoarea pastelor! Intr-un timp scurt vei putea prepara ceva delicios care va fi pe placul intregii familii.


Ingrediente:


  • 500 gr. fettuccine uscate (paste)
  • 500 gr. smantana
  • 2 linguri de faina
  • ¾ cana de apa
  • 1 lingurita de legume maruntite
  • ¼ lingurita de piper negru
  • 2 cepe mijlocii, taiate in felii subtiri
  • 2 linguri de unt sau margarina
  • 4 cani si jumatate ( aproximativ 350 gr.) de ciuperci felii
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • ceapa verde

 

Stroganoff de ciuperci
Stroganoff de ciuperci


Instructiuni:


Gateste pastele urmand instructiunile de pe ambalaj, scurge-le si pastreaza-le calde. Intr-un castron mic se amesteca smanatana si faina. In putina apa pune legumele maruntite si piperul. Pune-le deoparte.

Intr-o tigaie fierbinte pune untul si caleste ceapa aproximativ 5 min, amestecand incontinuu. Se pun ciupercile si usturoiul si amestecul de legume maruntite si piper. Mai amesteca 5 min sau mai mult pana legumele se inmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se adauga ciupercile peste paste.

Sterge tigaia. Amestecul de smantana si faina se pune in tigaie si se lasa pe foc pana fierbe si se ingroasa. Cand sosul este gros se adauga peste paste amestecand usor. La servire se adauga putina ceapa verde taiata deasupra. 4 portii.

 

Pofta buna!


Tu ce zici?