Cultura de dovleac este una dintre cele mai răspândite culturi din lume. Doar în Statele Unite se cultivă anual aproximativ 680.000.000 kilograme. Fiind un aliment bogat în proteine şi carbohidraţi, dovleacul s-a impus până şi în arta culinară. Astăzi vă prezentăm una din multele reţete cu dovleac.
Ingrediente necesare pentru pregătirea dovleacului:
530 g dovleac Butternut (pulpa)
70 g Gorgonzola
1 pară mica coaptă bine
50 g unt
1 lingură ulei de susan
1 ceapă mică
700 ml supă de pui
50 ml smântâna de frişcă(subţire)
pătrunjel
sare, piper, nucşoara, salvie pentru decor(fac.)
Cum se prepară?
1. Se curăţă dovleacul şi para, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, şi apoi se taie în cuburi de mărime aproximativ egală.
2.Se curăţă ceapa şi se toacă grob. Se scaldă în unt topit amestecat cu ulei de susan, până devine transparentă şi uşor aurie.
3.Se stinge cu supă de pui fierbinte, după care se adaugă dovleacul, para şi pătrunjelul. Se sărează, piperează după gust. Apoi se lasă la fiert timp de 25-30 minute.
4. Se face un piure fin din dovleac. Se gustă iar apoi se adaugă sare si piper daca e nevoie, iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!