No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Supa din dovleac

Ultima modificare: 2010-01-22 | Primul publicat: 2009-10-27
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Supa din dovleac
Cultura de dovleac este una dintre cele mai răspândite culturi din lume. Doar în Statele Unite se cultivă anual aproximativ 680.000.000 kilograme. Fiind un aliment bogat în proteine şi carbohidraţi, dovleacul s-a impus până şi în arta culinară. Astăzi vă prezentăm una din multele reţete cu dovleac.


Ingrediente necesare pentru pregătirea dovleacului:


  • 530 g dovleac Butternut (pulpa)
  • 70 g Gorgonzola
  • 1 pară mica coaptă bine
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 700 ml supă de pui
  • 50 ml smântâna de frişcă(subţire)
  • pătrunjel
  • sare, piper,  nucşoara, salvie pentru decor(fac.)

 

Cum se prepară?


1. Se curăţă dovleacul şi para, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, şi apoi se taie în cuburi de mărime aproximativ egală.

2.Se curăţă ceapa şi se  toacă grob. Se scaldă în unt topit amestecat cu ulei de susan, până devine transparentă şi uşor aurie.

3.Se stinge cu supă de pui fierbinte, după care se adaugă dovleacul, para şi pătrunjelul. Se sărează, piperează după gust. Apoi se lasă la fiert timp de 25-30 minute.

4. Se face un piure fin din dovleac. Se gustă iar apoi se adaugă sare si piper daca e nevoie, iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin.

 

Citeşte restul reţetei Supa din dovleac

 

dovleac


Tu ce zici?