Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Aceasta prajitura se prepara cu mere proaspete, unt, scortisoara si smantana. Yummy !
Ingrediente:
2 boluri de faina
1/2 de bol de unt
2 pachete de zahar brun
1 bol de pecan maruntit
2 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita de bicarbonate de sodiu
1/2 de lingurita de sare
1bol de smantana
1 lingurita de vanilie
1 ou batut
Mere taiate si curate de coaja - dupa dorinta
Frisca dupa gust
Incalziti cuptorul la 350 de grade. Luati un bol mare si puneti la un loc faina, untul si zaharul brun; amestecati-le pana cand aluatul format devine faramitos folosind un mixer cu viteza mica. Adaugati mai apoi si pecan-ul. Puneti aproape 80% din aluat intr-o tava, iar celorlalte 20% adaugati-le scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, vanilie si oul dupa care amestecati totul. Dupa ce ati obtinut un amestec omogen, adaugati merelesi coaceti pentru 25-30 de minute sau pana cand faceti testul scobitorii.
Taiati in patrate si serviti cu frisca deasupra sau cu inghetata!
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!