No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Tarta de mere

Ultima modificare: 2010-05-06 | Primul publicat: 2010-05-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Tarta de mere
Aceasta prajitura se prepara cu mere proaspete, unt, scortisoara si smantana. Yummy !

Ingrediente:

  • 2 boluri de faina
  • 1/2 de bol de unt
  • 2 pachete de zahar brun
  • 1 bol de pecan maruntit
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de bicarbonate de sodiu
  • 1/2 de lingurita de sare
  • 1bol de smantana
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 ou batut
  • Mere taiate si curate de coaja - dupa dorinta
  • Frisca dupa gust

 

Incalziti cuptorul la 350 de grade. Luati un bol mare si puneti la un loc faina, untul si zaharul brun; amestecati-le pana cand aluatul format devine faramitos folosind un mixer cu viteza mica. Adaugati mai apoi si pecan-ul. Puneti aproape 80% din aluat intr-o tava, iar celorlalte 20% adaugati-le scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, vanilie si oul dupa care amestecati totul. Dupa ce ati obtinut un amestec omogen, adaugati merele si coaceti pentru 25-30 de minute sau pana cand faceti testul scobitorii.

Taiati in patrate si serviti cu frisca deasupra sau cu inghetata!

Pofta buna!

 


Tu ce zici?