Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Cui nu-i plac prăjiturile? Vă propunem azi reţeta săptămânii: o prăjitură cremoasă, aromată şi cu un gust pronunţat de lămâie. Se completează perfect cu o cană de ceai aromat ! Nu vă e poftă?
Ingrediente reteta
300 gr biscuiti crocanti aromati(am folosit cu ghimbir)
125 gr unt
5 lamai
coaja rasa si zeama
o cutie lapte condensat indulcit(400 gr)
250-300 ml smantana lichida(double cream)
optional-fructe pt ornat: blueberries, capsuni, zmeura,sau doar o felie de lamaie)
Mod de preparare
(timp estimat: 1 h, complexitate: redusa)
Punem biscuitii intr-o punga si ii luam la bataie cu facaletul pana ii strivim complet. Ii rasturnam intr-un vas (preferabil rotund) tapetat cu folie de aluminiu, turnam untul topit peste ei, amestecam bine si apoi cu dosul lingurii apasam "blatul", nivelam frumos, in asa fel incat sa obtinem o baza ferma. Dam la rece 30 minute. Intr-un bol radem coaja lamailor, turnam zeama lor, adaugam laptele condensat, amestecam, apoi smantana. Turnam peste baza de biscuiti, nivelam si dam la rece cateva ore ca sa se intareasca. Cand dorim sa servim, scoatem tarta complet din tava, cu tot cu folie, pt ca e mai simplu de taiat pe un plan drept.
Decoram cu fructele pe care le avem, sau pur si simplu cu o felie de lamaie .
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!