No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Tort de ciocolata cu cirese

Ultima modificare: 2010-06-19 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Tort de ciocolata cu cirese
Vrei sa aflii cum se imbina perfect ciocolata cu dulceata cireselor din gradina? Citeste articolul de mai jos si afla cum sa prepari un delicios tort de ciocolata cu cirese.


Ingrediente


  • ¾ cana de faina
  • ¼ cana plus o lingurita de cacao pudra
  • 1 lingura praf de copt
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodium
  • ½ lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ cana de unt
  • ¾ cana de zahar lingurita vanilie
  • 2 oua
  • ½ pahar de smantana
  • glazura de cirese sau de ciocolata

 

tort ciocolata cu cirese
tort ciocolata cu cirese


Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt 2 tavi de tort rotunde. Amesteca 1 lingurita de faina cu o lingurita de cacao pudra si cu praful de copt si presara pe tavile unse.

Intr-un castron amesteca 3/4 cana de faina, 1/3 cana de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea si se pun deoparte.

Intr-un castron mare cu ajutorul unui mixer la viteza medie timp de 30 de secunde bate untul. Adauga apoi zaharul si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga apoi ouale si vanilia si amesteca in continuare pana se face o crema. Se adauga apoi smantana si amestecul de faina si se amesteca pana se face un aluat care se pune in tavi, uniform.

Se lasa in cuptor 22-26 minute sau pana cand marginile incep sa se desprinda de tava. Se lasa la racit 10 minute, dupa care se scoate din tava, si se lasa la racit in continuare.

Cu un cutit zimtat taie blaturile in jumatate pentru a face 4 bucati. Pune o bucata pe un blat de lemn si pune peste 2/3 cana de glazura. Repeta acest procedeu pentru fiecare strat. Pune ultima bucata de blat si adauga peste el glazura ramasa. Se pune in frigider. Se serveste cu cirese in ciocolata. (8 portii)

Glazura de cirese: Intr-un castron se amesteca o cutie de smantana, 1 cana de frisca, 1 cana si jumatate de zahar pudra, 2 linguri de lichior de cirese amare si suc de cirese. Se pune pe foc mediu si se amesteca pana se ingroasa, aproximativ 3-5 minute.

Glazura de ciocolata: Intr-un castron mare amesteca o cutie de smantana, 1 cana de frisca, 1 cana si jumatate de zahar pudra si 1/4 cana de cacao pulbere. Se pune pe foc mediu si se amesteca pana se ingroasa, aproximativ 3-5 minute.

Cirese in ciocolata: Spala 16 cirese si sterge-le cu un prosop de hartie. Intr-un bol mic (rezistent in cuptorul cu microunde), pune 1/2 cana de bucati de ciocolata si o lingura de apa si tine-l in microunde la putere medie 1-2 minute pana cand se topeste ciocolata. Pune ciresele in ciocolata dupa care pune-le pe o hartie cerata. Se pot pastra acoperite pana la 24 de ore.

 

Pofta buna!


Tu ce zici?