Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Iata ca a venit vara, si odata cu ea retetele cu fructe de padure. Pentru astazi va propunem o delicioasa reteta cu fragute si iaurt. Pofta buna!
Ingrediente reteta:
150 gr biscuiti,
100 gr unt topit,
250 gr fragute,
350 gr iaurt de fructe,
200 ml frisca,
1 plic gelatina ( 10 gr),
2 linguri zahar
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: medie)
Baza:
biscuitii se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind pe fundul unei forme de tort si se dau la frigider sa se intareasca.
se decupeaza cercuri cu diametrul de 4-5 cm
iaurtul, fragutele se impart in 2.
din frisca se iau 3 linguri si se pun deoparte. Gelatina se dizolva in putina apa rece, apoi se pune in putin lichid fierbinte si se imparte in 2.
Prima culoare:
jumatate din iaurt se amesteca cu jumatate din fragute zdrobite cu furculita, 1 lingura de zahar, 1/2 din gelatina si 1/2 din frisca.
A 2-a culoare:
se procedeaza la fel ca si la prima cu diferenta ca fragutele se pun intregi
A 3-a culoare
frisca simpla amestecata cu putin intaritor
Se pune in jurul unui cerc de biscuiti o forma de plastic sau tabla apoi se pune cu lingurita pe rand din fiecare culoare. Se da la frigider 3-4 ore. Se ia jos folia si se orneaza cu fragute.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!