No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Zacusca picanta

Ultima modificare: 2010-09-01 | Primul publicat: 2010-08-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Zacusca picanta
Anul acesta am avut o recolta bogata de rosii in gradina, asa ca m-am gandit sa incerc sa prepar o zacusca de rosii verzi. 

Im place sa servesc zacusca de rosii verzi cu fasole uscata, verde sau mancare de mazare; de fapt, imi place zacusca langa orice mancare. Eu o prefer mai picanta, putin diferita fata de ceea ce se prepara de obicei. Cu gandul la zacusca si cu o multime de rosii verzi in gradina, iata reteta pe care am nascocit-o. Cred ca o sa va placa.

 

De ce aveti nevoie:


  • 2 duzini de rosii verzi de marime medie
  • 1 ceapa mare
  • 6 ardei iuti mari
  • 1 ardei gras verde, galben sau rosu
  • 1 ½ cana de otet alb
  • 1 ½ cana de zahar granulat
  • 3-4 borcane sterilizate, cu capac

 

 

Masa cu Zacusca si salata greceasca.
Masa cu Zacusca si salata greceasca.

 


1. Spalati si pregatit legumele. Indepartati coditele rosiilor verzi si taiati-le in bucati mici, de 1 cm, apoi  puneti-le deoparte. Decojiti ceapa si taiati-o in bucatale mici si puneti-o deoparte. Indepartati semintele din ardeii iuti, si taiati-i in bucati mici, apoi puneti-i deoparte.

2. Intr-o tigaie mare, incalziti bine otetul cu zahar. Adaugati ceapa si ardeii iuti taiati. Fierbeti 5 minute apoi adaugati rosiile verzi.

3. Puneti o cantitate mica din zacusca picanta de rosii verzi in fiecare borcan sterilizat. Umpleti-l apoi, dar nu uitati sa lasati aproximativ 1 cm spatiu liber in fiecare recipient.

4. Adaugati mixtura de otet in fiecare borcan, pana cand preparatul de rosii este complet acoperit.

5. Infiletati bine, avand grija deoarece borcanele vor fi foarte fierbinti. Folositi o laveta de bucatarie sau manusi pentru cuptor pentru a le manevra.

6. Asezati borcanele cu capacul in jos, pe un prosop de bucatarie curat si acoperiti-le cu un alt prosop lasandu-le sa se raceasca aproximativ 6-8 ore.

7. Cand s-au racit, intoarceti borcanele si verificati capacele apasand cu degetul. Daca nu intra inauntru, borcanul este bine inchis.

 

zacusca_picanta_400


Sfaturi si precautii


  • Daca preferati zacusca de rosii verzi mai putin picanta, adaugati mai putin ardei iute.
  • Daca preferati zacusca mai picanta, adaugati mai mult ardei iute.
  • Nu exista termen de asteptare. O puteti consuma de indata ce este gata