No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Floarea pasiunii

Ultima modificare: 2011-05-23 | Primul publicat: 2009-01-07
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Floarea pasiunii
Floarea Pasiunii a fost folosită în tratamente tradiţionale ca şi o planta „calmantă”, pentru nervozitate, insomnie, isterie şi atacuri de apoplexie. In 1978 în Statele Unite a fost interzisă folosirea plantei , pe post de sedativ sau de somnifer, până la descoperirea efectelor benefice. Cu toate acestea în Germania, floarea pasiunii este disponibilă pentru folosirea de sedativ (împreună cu alte plante cu efecte calmante ca si valeriana şi lămâiţa). Este de asemenea folosită în medicina germană homeopata pentru a trata durerea, insomnia, şi neliniştea.

Denumire: Passiflora Incarnata

 

 

Floarea pasiunii

 

 

Descrierea plantei: Plantă pendentă , cu frunze glabre lobate (5- 7 lobi) şi flori deosebit de frumoase şi plăcut mirositoare. În partea opusă frunzelor la anumite noduri sunt inseraţi cârcei. Florile au culori dintre cele mai varite, de la alb până la roşu deschis. Nu durează decat 2- 4 zile , dar mulţimea de flori ce apar in perioada iunie- decembrie atenuează acest neajuns.

Misionarii spanioli care au descoperit planta au stabilit legături simbolice între componentele florii şi chinurile provocate lui Isus.

Fructele sunt de culoarea portocalie, în forma de ou şi conţin un interior comestibil pulpos de culoare galbena.

Părţi folosite: Părţile de deasupra (flori, frunze, şi tulpina) sunt folosite în scopuri medicinale.

Utilizare şi indicaţii medicinale: Un studiu recent cuprinzând 36 barbati şi femei diagnosticaţi cu tulburări de anxietate a descoperit ca floarea pasiuni este eficientă ca remediu anti-stres luată timp de o lună consecutiv. Un alt studiu cuprinzând de data aceasta 91 de persone cu tulburări de anxietate a arătat că un produs european naturist conţinând floarea pasiunii şi alte plante cu efect calmant reduc significant simptomele comparat cu placebo.

Floarea pasiunii poate de asemenea să uşureze neliniştea şi nervozitatea dependenţilor de heroina. Într-un studiu recent cuprinzând 65 de dependenţi de heroina , cei care au primit floarea pasiunii împreună cu medicamentaţia standard de detoxifiere au avut mai puţine senzaţii de nelinişte, faţă de cei care au primit doar medicamentaţia.

Disponibilitati: Preparatele din floarea pasiunii sunt făcute din flori proaspete şi uscate şi alte părţi aeriene ale plantei. Lăstarii florali, ce cresc la 10-15 cm de la pământ, sunt recoltaţii după ce primele fructe s-au maturizat.

Planta este prezentă în următoarele forme: infuzii, ceai, extract lichid, tincturi.

Administrare

Pentru copiii: Se va administra în funcţie de greutatea copilului. Cele mai multe doze pentru adulţi sunt calculate la media de greutate de 70 kg. Deci daca un copil cântăreşte între 20 şi 25 de kg , doza potrivită de floarea pasiunii ar fi un sfert din doza adultului.

Adulţi:

Infuzie: între 2 şi 5 grame de planta uscata , de 3 ori pe zi.

Sirop: (1: 1 în 25 % alcool) : 10 până la 30 picaturi de trei ori pe zi.

Tinctura: (1: 5 în 45 % alcool) între 10 ţi 60 picaturi , de 3 ori pe zi.

Precauţii: Folosirea ierburilor este o practica veche, care întăreşte corpul şi vindecă boala. Ierburile conţin totuşi substanţe active care pot declanşa efecte secundare , interacţionând cu alte plante, suplimente sau medicamente. Din aceste motive, ierburile ar trebui luate cu grijă, şi de preferinţă sub supraveghere medicală.

In general floarea pasiuni este considerată sigură si netoxică. Totuşi au fost cazuri izolate de reacţii adverse asociate cu această plantă: greaţa, voma, ameţeală, şi bătăi rapide de inimă sunt printre reacţiile adverse raportate.

A nu se lua pasiflora în caz de sarcină sau de alăptare.

Posibile interacti: Un studiu pe animale a demonstrat ca floarea pasiunii măreşte efectul pentobarbitalului, un medicament folosit pentru tratarea insomniilor şi a tulburărilor. Grija este recomandată la administrarea florii pasiunii împreună cu sedativele pentru că e posibil ca planta să crească efectul acestora.

 

Floarea pasiunii



Tu ce zici?