No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum sa ai o curte ecologica?

Ultima modificare: 2010-07-03 | Primul publicat: 2010-05-25
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa ai o curte ecologica?
Toata lumea incearca sa faca un loc mai bun din planeta noastra. Reciclam, conservam, iar pe cat posibil incercam sa economosim energie. Dar cum ramane cu propriile curti? Sunt lucruri simple pe care le poti face pentru a transforma curtea casei tale intr-un paradis ecologic.

 

 

Secrete pentru o curte ecologica:


  1. Micsoreaza peluza. Inlocuieste gazonul de langa casa cu plante si lasa suprafete mari de gazon mai departe de casa. Creaza o carare prin iarba si de asemenea creaza si locuri de joaca, de picnic, un lac, etc. Un gazon mai mic inseamna mai putina munca si mai putine emisii.
  2. Planteaza flori perene si plante ornamentale care necesita o singura taiere pe an. Aceste plante asigura hrana si adapost fluturilor si pasarilor. Asigura-te ca alegi plante rezistente la frig si se potrivesc cu regiunea in care locuiesti. Chiar daca paturile din gradina nu sunt ingrijite constant tot vor avea flori frumoase si frunze care vor rezista intreg sezonul.
  3. Planteaza arbori foiosi in partea sudica a casei, vor crea umbra si o temperatura mai scazuta pe durata verii. Planteaza arbusti in jurul fundatiei casei deoarece acestia nu necesita taierea crengilor si incearca sa alegi niste arbusti care fac fructe de padure si in acelasi timp asigura un adapost vietatilor.
  4. Plantele rezistente sunt foarte indicate deoarece nu necesita multe ingrijiri. Creaza un aspect cat mai natural si cat mai primitor pentru musafiri.
  5. Fructele, legumele si ierburile nu numai ca arata minunat in gradina, dar te si scutesc de un drum la supermarket. Gradinile care au plante comestibile sunt cele mai potrivite.
  6. Protejeaza-ti solul cu ingrasamant natural. Plantele vor fi mai sanatoase si vor fi necesare mai putine substante chimice pentru a le trata impotriva bolilor si insectelor.
  7. Foloseste un butoi pentru a aduna apa de ploaie. Aceasta apa este potrivita pentru irigare, fantani, lacuri si cascade care pot fi gasite in curtea ta

 

curte ecologica


Tu ce zici?