No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Idei de gradini

Ultima modificare: 2010-03-29 | Primul publicat: 2010-03-26
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Idei de gradini
In zilele noastre, considerand ritmul tot mai accelerat al vietii urbane, gradina poate avea valori inestimabile. Dar sa proiectezi o gradina pe o suprafata mica, nu este o treaba usoara. Se aplica zicala “cate case, atatea gradini”.

Sunt cateva idei bune de care merita sa tinem cont, cand planuim sa ne facem o gradina. Cand proiectam o gradina trebuie sa tinem cont de calitatea solului si de conditiile naturale, pentru a le exploata la maxim. Putem sa ne inspiram din alte schite si proiecte. Noi va prezentam 3 tipuri de gradini:


1.Gradina moderna din oras - indrazneata, cu caracter si eleganta

 

Gradina am impartit-o in 3 parti - despartite cu garduri de diferite inaltimi - fiecare avand alta fata si rol din punct de vedere estetic, fuctional sau ca forma, alcatuind un tot unitar. Prima parte am trasformat-o intr-un coltisor intim, unde, langa o cafea si un ziar, putem sa ne bucuram de priveliste. A doua parte (centrala) este partea rezervata vietii sociale, iar partea din spate are mai mult rolul de depozit.

 

gradina din oras

 


2. Gradina mica din oras: simpla dar totusi cu elemente spectaculoase

 

Proprietarii au vrut o trecere directa intre casa si gradina in loc de gazon, care necesita multa ingrijire. Cea mai mare parte a suprafetei este acoperita de pietris, un iaz si terasa din lemn. Atmosfera idilica este asigurata de vegetatia bogata si de diversele materiale din natura.

 

gradina mica

 


3. Gradina rurala cu umbra - in loc de gazon, straturi de flori

 

In ciuda absentei luminii si spatiului, proprietarii si proiectantii au reusit sa elaboreze o gradina interesanta care isi schimba fata in fiecare anotimp. Materialul de invelit caramizi, identic cu peretele casei, mareste suprafata gradinii, iar daca, in loc de gard viu, vom folosi gard din rachita, vom asigura un fundal deosebit pentru stratul de flori central.

 

gradina rurala


Tu ce zici?