No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Plante folosite in ritualuri

Ultima modificare: 2010-08-31 | Primul publicat: 2010-08-19
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Plante folosite in ritualuri
Oamenii folosesc diferite plante si mirodenii in ritualuri religioase. Cele mai cunoscute sunt salvia, ienuparul, pinul (uneori sub forma de rasina), iarba dulce, pelinul, levantica, florile de trandafir si hibiscus.

Rasina de pin


Rasina de pin are un miros placut si meditativ. Purifica, intareste si incalzeste, iar culturile native americane o folosesc pentru proprietatile sale spirituale si curative. Rasina de pin produce un nor gros de fum, este excelenta pentru improspatarea simturilor si revigorarea sufletului obosit.

 

 

 

Conuri de Pin
Conuri de Pin

 

Rasina agathis dammara

 

Arsa, rasina de agathis dammara raspandeste un miros dulce, usor lemnos, cam pamantos si picant. Acest soi de rasina era o tamaie sfanta folosita de oamenii din Mezoamerica, fiind in ritualurile de divinizare si purificare. Rasina contine substante chimice aromatice denumite terpini, ce o fac volatila si inflamabila. Rasina din agathis era folosita de samanii Maya inainte de ciuperci.

 

Rasina de smirna


Rasina de smirna produce mult fum cand este arsa, foarte pamantos, cu miros de pin. Se culege dintr-un arbore lipsit de frunze, originar din Orientul Mijlociu, numit Commiphora Molmol. Vechii egipteni o foloseau in ritualuri de vindecare si trecere, constituind unul dintre ingredientele folosite de egipteni pentru imbalsamarea trupurilor. Poate fi folosita pentru spiritualitate, meditatie, fericire, eliberare, transformare, rezistenta, incredere si stabilitate.

 

Rasina de tamaie


Este rasina unui arbore african si atunci cand este arsa produce un fum dens si abundent. Rasina de tamaie este folosita des in meditatii si vindecare. In numeroase traditii religioase, se credea ca mirosul sacru de tamaie da binecuvantare divina. Plinius cel Batran o recomanda ca antidot impotriva otravirii cu cucuta.

 

Salvia desertica


Salvia are un miros intepator, usor si racoritor, bastinasii americani considerand-o una dintre cele mai sacre plante. Era folosita pentru purificarea mintii, trupului si spiritului inainte de rugaciune, meditatie, ritual sau ceremonie.

De asemenea, era utilizata pentru purificarea obiectelor sacre, cum ar fi pipele, instrumentele magice, cartile de Tarot si penele de vultur. Poate fi folosita la curatarea unei suprafete sau a unui spatiu, sau pentru purificare personala. Unii poarta cu ei o cantitate mica de salvie, in buzunar sau intr-un saculet pentru medicamente, pentru a-si asigura protectie personala si spirituala.

 

Ienuparul


Ienuparul are un miros intepator, fiind excelent pentru stimulare si refacere dupa oboseala fizica, mentala si spirituala. Era folosit in Antichitate in ritualuri de purificare a templelor, crezandu-se ca fumul ajuta la clarviziune. De asemenea, este util pentru purificarea si stimularea contactului cu alte lumi. In timpul epidemiei de ciuma, ienuparul era folosit ca leac impotriva bolii.

 

Levantica


Levantica are un miros usor, aromat si racoritor, fiind utila pentru a atrage pacea, fericirea si somnul linistit. De asemenea, reduce depresia, durerea si tristetea, ajutand la meditatii. Este cunoscuta sub denumirea de frunza elfilor, nard, nardus, spin si lavanda, fiind asociata cu zane si elfi.

 

Salvia alba


Vorbim despre un tip de salvie cu frunze late, foarte apreciata pentru proprietatile sale puternic aromate (cele mai tari dintre toate tipurile de salvie), fiind considerata regina speciilor de salvie. Salvia este ideala pentru meditatie, divinatie, fumigatie, curatare si purificare.

 

Frunze de piper mexican


Conform traditiei, planta este utilizata pentru dezvoltarea capacitatilor psihice, protectie magica, vindecare si putere spirituala. Frunzele de piper mexican sunt ideale pentru meditatie si divinatie. Unul dintre triburile native americane avea obiceiul de a rula frunzele sub forma de bile, a  le pune la uscat la soare, iar apoi le mestecau pentru curatarea naturala a gurii.

 

frunze de piper mexican

 

 

Flori de Hibiscus


Florile de hibiscus produc un miros intepator, inviorator, ce dureaza mult timp dupa ardere, fiind folosite de obicei in ritualuri religioase si comunicare psihica. Ideale pentru intinerirea simturilor si refacerea fortei vitale.

 

Florile si petalele de trandafir


Florile de trandafir produc un miros puternic, aromat, usor ascutit, ce dureaza mult timp dupa ardere. Sunt ideale pentru meditatie, dezvoltarea capacitatilor psihice, pentru contactarea puterilor si fiintelor din alte dimensiuni, si comunicare psihica. In mod traditional, atrag iubirea, confera pace, stimuleaza apetitul sexual si sporesc frumusetea.

 

Iarba Sfintei Marii (Hierochloe odorata)


Iarba sfintei marii are un parfum usor dulceag ce nu dureaza mult. Este ideala pentru purificarea unui spatiu sacru. Iarba Sfintei Marii este o specie rara de iarba ce creste in foarte putine locuri salbatice. Conform traditiei, acestei soi de iarba invoca spiritele bune.


Tu ce zici?