No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

15 Flori cu cel mai respingator miros din lume

Ultima modificare: 2010-05-07 | Primul publicat: 2010-05-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
15 Flori cu cel mai respingator miros din lume
Florile au fost asemuite cu mirosul frumos. Prezentam in continuare o lista cu 15 flori frumoase dar cu un miros cel putin...respingator!

 

1. Stapelia Grandiflora


Desi nu are nici o legatura cu cactusul aceasta floare mai poarta numele de "Cactus Stea de Mare".

 

stapelia grandiflora
stapelia grandiflora

 

2. Amorphophallus paeoniifolius


Aceasta floare frumoasa ca imagine creste intr-o regiune salbatica din Filipine si in alte tari din Asia de Sud-Est precum Malaezia si Indonezia. Piciorul de Elefant Yam sau Gigantul cu Pata Alba sau Duhoarea Lily, este o specie de tuberculi tropicali, care ofera posibilitatea unui excelent domeniul de aplicare pentru adoptarea in tarile tropicale ca o cultura financiara, datorita potentialului de productie si popularitatii ca leguma in diferite bucatarii. Amorphophallus paeoniifolius  este in esenta o specie de origine asiatica.

 

Amorphophallus paeoniifolius

Amorphophallus paeoniifolius

sursa: www.scienceray.com

 

3. Stapelia gigantea


Stapelia gigantea este o alta planta infloritoare care seamana cu Cactusul Stea. Stapelia gigantea se foloseste si sub numele de Nobilis Stapelia si Stapelia marlothii. Toate impartasesc aceeasi trasatura de floare de stea si ambele au un miros neplacut. Aceste flori emit o mireasma care seamana cu carnea putrezita.

 

stapelia gigantea
stapelia gigantea

 

4. Hydnora Africana


Aceasta planta parazit cunoscuta ca Hydnora africana este o planta originara din sudul Africii. Planta se dezvolta in subteran, cu exceptia florii carnoase care patrunde prin sol si emite un miros de fecale pentru a atrage polenizatorii sai naturali, gandaci si carabusi. Florile actioneaza ca si capcane pentru o scurta perioada retinand inauntru gandacii care intra eliberandu-i atunci cand floarea este complet deschisa.

 

hydnora africana
hydnora africana

 

5. Titan Arum (Amorphophallus titanum)


Titan Arum este o planta unica, cu un nume unic. Este derivat din termenul grecesc antic amorphos, "fara forma, diform" plus phallos "penis" si Titan "urias". Aceasta planta are floarea cea mai putin ramificata din lume. Titan Arum a fost descoperita in Sumatra, Indonezia. Ele pot fi gasite in multe gradini botanice din lume, dar se gaseste inca in stare naturala numai in padurile tropicale din Sumatra. Datorita mirosului sau, care aminteste de mirosul unui mamifer descompus, Arum Titan este, de asemenea, cunoscut ca "Floarea Cadavru" sau "Planta Cadavru" (in indoneziana, "bunga bangkai" - bunga inseamna floare, in timp ce bangkai inseamna cadavru).

 

Amorphophallus titanum
Amorphophallus titanum

 

6. Mutinus caninus


Acest organism unic si minunat ca aspect este cunoscut sub numele "Putoare de caine".  Acesta este o mica ciuperca subtire, in forma de falus, ce creste in padure, in locuri intunecate. Acesta se dezvolta adesea in grupuri mici pe resturi de lemn, sau in litiera de frunze, in timpul verii si toamna, in Europa si in Estul Americii de Nord. Nu este in general considerata comestibila, desi exista dovezi ca se consuma in forma sa imatura.

In timp ce o floare obisnuita poate fi caracterizata ca o structura plina de culoare, cu miros dulce care atrage insectele si le rasplateste cu polen sau nectar, acest scenariu este oarecum pervertit din cauza florilor respingatoare prin mirosului lor.

 

Mutinus caninus
Mutinus caninus

 

7. Aseroe rubra


Cunoscut ca "anemonele urat mirositoare" acest organism cu un miros oribil este o ciuperca cunoscuta, larg raspandita in Australia. Este, de asemenea recunoscuta pentru forma sa cand ajunge la maturitate. Acestea sunt de obicei gasite in gradini si in zone ierboase. Seamana cu o stea rosie acoperita cu mazga maronie pe o tija de culoare alba. Acesta atrage mustele, care ajuta la raspandirea sporilor sai.

 

Aseroe rubra
Aseroe rubra

 

8. Rafflesia arnoldii


Poate una dintre cele mai populare specii de flori cu miros  urat din lume, Rafflesia arnoldii s-a facut remarcata prin producerea celei mai mari flori individuale de pe pamant. Acesta creste numai in padurile tropicale din Filipine si in Sumatra, Borneo si in Arhipelagul Malay.

 

Rafflesia arnoldii
Rafflesia arnoldii

 

9. Rafflesia keithii


Rafflesia keithii este o planta parazit care se gaseste cu precadere in Borneo. Este denumita dupa Harry George Keith, fostul Conservator al Padurilor in Sabah. Aceste flori urat mirositoare atrag in cea mai mare parte muste si gandaci ca polenizatori.

 

Rafflesia keithii
Rafflesia keithii

 

10. Rafflesia kerrii


Rafflesia kerrii se gaseste in padurile tropicale din sudul Thailandei si Peninsula Malaezia, cu cea mai renumita populatie din Parcul National Khao Sok. Denumirile tailandeze locale sunt Bua Bua Phut si Tum.

 

Rafflesia kerrii
Rafflesia kerrii

11. Helicodiceros muscivorus


Este o planta ornamental originara din regiunea de nord-vest a Marii Mediteraneene. Aceasta reda duhoarea de carne putrezita si atrage muste si gandaci de gunoi care actioneaza ca polenizatori. Unele specii pot prinde insectele inauntru, pe o perioada temporara, pentru a asigura colectarea si transferul de polen.

 

Helicodiceros muscivorus
Helicodiceros muscivorus

 

12. Dracunculus vulgaris

Dracunculus vulgaris este cunoscut cu numele  Crinul cel Negru. O parte din regiunea de provenienta se identifica a fi Grecia iar planta este denumita aici Drakondia, spadexul lung fiind perceput ca un dragon mic ce se ascunde.

 

Dracunculus vulgaris
Dracunculus vulgaris

 

13. Symplocarpus foetidus


Aceasta planta este cunoscuta sub o varietate de denumiri precum Varza Clumpfoot, Pothos Foetid, Varza de Livada, Buruiana Dihorului, Varza Skunk, Varza de Mlastina sau pur si simplu Varza Puturoasa. Aceasta planta se dezvolta incet, este urat mirositoare si prefera zonele umede. Poate fi gasita in mediul sau natural in Estul Americii de Nord si, de asemenea, in nord-estul Asiei, in estul Siberiei, nord-estul Chinei si Japoniei.

 

Symplocarpus foetidus
Symplocarpus foetidus

 

14. Arum maculatum


Aceasta specie de planta este foarte raspandita in intreaga parte nordica, temperata a Europei. Pe floarea de gen masculin a acestei plante este dispus un inel de peri ce formeaza o capcana pentru insecte.

 

Arum maculatum
Arum maculatum

 

15. Lysichiton americanus


Este o planta gasita in mlastini si paduri umede, de-a lungul fluxurilor si in alte zone umede din Pacificul de Nord-Vest. Este printre primele flori care apar primavara. Lysichiton americanus produce, de asemenea si caldura. In timpul iernii caldura pe care o produce topeste zapada din jurul ei facand astfel posibila supravietuirea plantei.

 

Lysichiton americanus
Lysichiton americanus

 


Tu ce zici?