No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Top 10 cele mai izolate locuri de pe Pamant

Ultima modificare: 2010-05-06 | Primul publicat: 2010-05-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Top 10 cele mai izolate locuri de pe Pamant
Multumita tehnologiilor de ultima ora si accesului tot mai mare al oamenilor la calatoria cu avionul, lumea devine din ce in ce mai mica. Vremurile in care calatoria de pe un continent pe altul dura luni de zile au apus, iar aventurierii sau cuceritori din povestile bunicilor sunt de domeniul trecutului. Iata o lista cu 10 dintre cele mai izolate locuri de pe Pamant

Daca ai timp si bani insa, exista cateva locuri unde poti merge sa gusti o farama din vremurile demult apuse, locuri in care modernitatea nu a ajuns inca pentru a schimba flora, fauna sau oamenii.Unele dintre aceste locuri sunt orase miniere, altele insule isolate in mijlocul Oceanului. Iata mai jos o lista cu cele mai izolate locuri de pe pamant. Calatorie placuta!


Tristan da Cunha


Tristan da Cunha este o insula din Oceanul Atlantic, cel mai apropiat tarm fiind Africa de Sud, la aprox 2700 de kilometri distanta. Populatia insulei este de 271 de oameni.

 

Tristan da Cunha
Tristan da Cunha

 

Insula Pastelui


Amplasata la aproximativ 3200 de kilometric de coasta de vest a statului Chile, Insula Pastelui a devenit faimoasa pentru sculpturile in piatra numite Moai.

 

La Rinconada, Peru


La Rinconada este un oras minier din Peru, amplasat al altitudinea de 5181 de metri, fiind considerat orasul care se afla la cea ma mare altitudine din lume. Motivul pentru care este izolat este lesne de inteles: Nu sunt multi oameni care doresc sa atraiasca la peste 5000 de metri; in plus, orasul este ampalsat pe un ghetar, singura modalitate de a ajunge acolo fiind parcurgerea drumului cu un camion.

 

Statia de cercetare McMurdo, Antarctica


Localizata -la propriu- la marginea lumii, Antarcatica este unul dintre cele mai izolate locuri de pe Pamant. In aceasta statie de cercetare nu traieste niciun bastinas, ci doar 1200 de cercetatori

 

Statia McMurdo
Statia McMurdo

 

Peninsula Cape York, Australia


Peninsula Cape York, o uriasa intindere salbatica, este localizata in nordul extrem al tarii. Regiunea are o populatie de doar 18,000 de suflete, majoritatea fiind bastinati din triburile care au ocupat aceste meleaguri inca de la inceputuri. Este considerat ca fiind unul dintre cele mai intinse zone nedezvoltate de pe Glob.

 

Cape York
Cape York

 

Ittoqqortoormiit, Groenlanda


Intinsa pe nu mai putin de 2.165.000 de km patrati, Groenlanda este cea mai mare insula din lume, adapostind o populatie de doar 57.000 de personae, niciun oras nu e  atat de pustiu precum Ittoqqortoormiit.

 

Insulele Kerguelen (Kerguelen Islands)


Mai sunt numite si ‘insulele pustii' datorita faptului ca sunt extrem de indepartate de orice urma de civilizatie. Localizate in sudul Oceanului Indian, sunt locuite in prezent doar de cercetatori si ingineri francezi, care considera ca insula le apartine.

 

Insula Pitcairn (Pitcairn Island)


Este o insula (mai bines spus o bucata de pamant) localizata in centrul partii de sud a Oceanului Pacific Populatia este de 50 de persoane, iar cea mai apropiata asezare umana este Tahiti (la peste 1000 de kilometric distanta).

 

Alert Nunavut - Canada


Alert este un orasel Canadian de langa Oceanul Arctic. Pentru a va face o idee mai buna, va pot spune ca este la doar 800 de kilometric de Polul Nord, fiind considerat drept cel mai Nordic punct al lumii care este locuit de oameni. Cel mai apropiat oras este la peste 2000 de kilometric distanta

 

alert nunavut
alert nunavut

 

Tinutul Motuo, China


Motuo este considerata ultima regiune din China catre care nu exista un drum de acces. Comunitatea locala face parte din Regiunea Autonoma Tibet, fiind unul dintre ultimele locuri din Asia inca neatins de lumea moderna.


Tu ce zici?