No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Un album facut de copii

Ultima modificare: 2012-10-17 | Primul publicat: 2008-12-19
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Un album facut de copii
Fa impreuna cu copiii tai un album pe care sa-l umpleţi cu plante din diferite sezoane. Astfel copilul va observa schimbarea anotimpurilor şi va construi alaturi de tine amintiri de neuitat.

Pentru a face un ierbar sau un album cu plante, fotografii si desene impreuna cu copilul tau ai nevoie sa dedici cel mult o ora din timpul tau, acestei activitati, o data pe saptamana.

De ce ai nevoie?

 • ierbar
 • autocolant transparent
 • cataloage cu seminte vechi
 • un aparat foto
 • foarfeci
 • lipici
 • hartie
 • creioane colorate sau carioc

ierbar

Pas cu pas

 1. Fa-i copilului tau o fotografie in gradina, scrie intr-un colt data si locul si lipeste-o pe prima pagina a albumului sau ierbarului.
 2. Copiii pot culege frunze si plante si sa le puna in ierbar. Ajuta-i sa puna autocolantul transparent peste si apoi scrie numele si data langa.
 3. Pot desena diferite parti din gradina sau din parcul unde mergeti de obicei.
 4. Sau pot face fotografii o data pe luna in gradina sau in parc, ideal ar fi in acelasi colt sau in aceeasi zona pentru a observa mai bine schimbarile.
 5. Incurajeaza-i sa tina albumul langa o fereastra si sa noteze sau sa deseneze toate animalele pe care le vad in gradina de-a lungul sezoanelor.
 6. Pune in ghivecele in care ai semanat semintele, ambalajul acestora si da-le copiilor cataloage vechi ale semintelor pentru a decupa imaginea si a o lipi in album.

Alte idei

 1. Daca florile si frunzele folosite in album sau ierbar sunt proaspete, spune-le copiilor tai sa nu le foloseasca pe cele carnoase deoarece vor putrezi. Aceste plante pot fi pastrate daca sunt uscate initial. Acest procedeu dureaza pana la 6 saptamani. Sunt unele mostre care se pot presa si apoi usca in cuptorul cu microunde. Asigura-te ca vor lipi bine autocolantele pe mostre si ca le vor izola total.
 2. Nu te ingrijora daca rezultatelor copiilor tai nu se potrivesc asteptarile tale. Apreciaza eforturile lor si lauda-i.
 3. Poate pornind de la experimentul copiilor tai iti vei face si tu propriul album. Lasa-i pe copiii tai sa te admire aducandu-le astfel aminte de valoarea muncii lor.
 4. Adu-le mereu aminte de albume sau ierbare. Nu te baza pe faptul ca vor tine minte.
 5. Ulterior poate vei dori sa treci albumul in format electronic. Fa-o, publica-l şi lauda-te cu munca ta si a copiilor tai.

Tu ce zici?