No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Orhideele Dendrobium

Ultima modificare: 2010-06-21 | Primul publicat: 2010-06-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Orhideele Dendrobium
Dendrobium apartin unui gen divers si urias de orhidee. Au fost mentionate pentru prima data de catre naturalistul suedez Olof Swartz in 1799. In ziua de azi se cunosc peste 1200 de specii. Orhideele Dendrobium sunt originare din Asia de Sud dar se gasesc si Filipine, Australia, Noua Guinee, Noua Zeelanda. Numele Dendrobium provine din grecescul "dendron=copac" si "bios=viata" si inseamna "cea care traieste in copaci".

Caracteristici generale de cultivare

 

Multe dintre orhideele Dendrobium alterneaza intre o faza de crestere si o faza de stagnare pe parcursul anului; de aceea, este important sa determinati nevoile specifice ale orhideei pe care o cresteti. Unele orhidee isi pierd frunzele in timpul sezonului uscat cand sunt in salbaticie; de aceea, opriti irigarea toamna tarziu si iarna  pentru a simula conditiile din natura si a stimula inflorirea sezonul urmator.

 

 

 

Orhidee Dendrobium
Orhidee Dendrobium

 

 

In timpul verii, plantele trebuie udate des si pot fi plasate in exterior, agatate sub umbra copacilor. Exista specii de orhidee care cresc la temperaturi ridicate, medii si joase, deci tineti seama de cerintele de temperatura pentru a optimiza cresterea si inflorirea.

Nu folositi un ghiveci care este prea mare pentru masa radacinilor deoarece orhideele nu produc un sistem extensiv de radacini si prefera sa stea strans in vase. Hraniti-le saptamanal in timpul sezonului de crestere dupa ce au fost irigate temeinic cu apa calduta. Folositi un fertilizant urmarind indicatiile de pe pachet. Circulatia buna a aerului si umiditatea de 50% sau mai mare sunt importante.

 

Caracteristici demne de luat in seama:


Orhideele Dendrobium sunt in primul rand epifitice, crescand in natura pe ramuri si pe trunchiuri de copac. Ele sunt simpodiale, produc noi tulpini (pseudobulbi) la baza vechilor tulpini din anul precedent. Au o distributie larga si o variatie mare in ceea ce priveste caracteristicile de crestere si structura florala.

Pot sa fie vesnic verzi sau cu frunze cazatoare si ambele tipuri pot avea nevoie sau nu de o faza inactiva in timpul iernii. Toate sunt cunoscute pentru cantitatea mare de flori si frumusetea lor delicata care este completata cu o gama de culori pastel. Florile apar de-a lungul tulpinii.

 

Dendrobium


Boli si daunatori:


Plantele nu sunt in general afectate de daunatori dar aveti grija la paduchi lanosi. Lumina insuficienta poate duce la lipsa florilor.

 


Tu ce zici?